Gent 03/04/2019

El primer ministre irlandès envia una carta de fan a Kylie Minogue amb paper oficial de la República

Per una llei de transparència promoguda per ell mateix l'ha hagut de fer pública

Ara
2 min
Kylie, Aphrodite

BarcelonaEl primer ministre d'Irlanda, Leo Varadkar, és molt fan de la cantant Kylie Minogue. Tant que s'ha ficat en un bon embolic. Arran d'una sèrie de mesures a favor de la transparència promogudes per ell mateix li ha tocat fer pública una carta de fan que va enviar a l'artista australiana. Per què? Doncs perquè era una carta amb el membret de les cartes oficials que envia l'estat d'Irlanda a altres governs i institucions.

Abans d'un recital de la cantant de l'octubre passat a Irlanda, el polític li va enviar aquest text: "Estimada Kylie, només vull enviar-te una breu nota abans del concert de Dublín. Estic desitjant que arribi. Soc un gran fan teu! Sé que t'estaràs a l'Hotel Merrion, que està just davant de la meva oficina, als edificis del govern. Si vols, m'encantaria donar-te la benvinguda a Irlanda personalment". El govern es va negar a publicar la carta amb l'argument que era una nota personal de Varadkar, sense relació amb la seva acció política. Però el text està escrit en un full amb la capçalera oficial del 'taoiseach' (primer ministre, en gaèlic), i al final l'executiu va haver de cedir i mostrar la nota, escrita a mà pel polític.

La insistència del 'premier' en amagar la carta ha desencadenat una polèmica a Irlanda, on molts es pregunten si el polític volia aconseguir un tracte de favor de la cantant aprofitant el seu càrrec. Però la veritat és que Varakdar no va conèixer Kylie Minogue en el seu viatge ni va poder anar al concert, perquè els problemes de salut de la cantant van obligar a suspendre'l. Això sí, Minogue va trucar-lo personalment per disculpar-se per la seva absència.

Varadkar, el primer mandatari del país obertament homosexual, ja va tenir problemes el mes passat per portar-se la seva parella a un viatge oficial als Estats Units.

stats