Gent 14/12/2021

El rei Felip VI s'acomiada de Manolo Santana en una capella ardent marcada per la divisió familiar

El monarca va saludar primer els fills i després la viuda, amb qui no mantenen cap relació

2 min
El rei Felip VI amb la viuda de Manolo Santana

BarcelonaFelip VI es va sumar dilluns al vespre al comiat per la mort de l'extenista Manolo Santana i va visitar la capella ardent instal·lada a la Caja Mágica de Madrid per transmetre el condol i el suport de la monarquia als familiars del difunt tenista. Poc abans que la capella ardent tanqués les portes, el monarca va parlar uns minuts –per separat– amb els fills i amb la viuda de Santana, Claudia Rodríguez, amb qui va estar mirant les fotos dels moments històrics de la carrera del tenista que hi havia a pocs metres del taüt.

La capella ardent es va instal·lar ahir a la pista central del recinte, que porta el nom de Santana, un tenista que va guanyar quatre Grand Slams: dos Roland Garros, el 1961 i 1964; un Wimbledon, el 1965; i un Open dels Estats Units l'any 1966, el mateix any que va aconseguir ser el número u del rànquing mundial. Després de l'homenatge rebut a la seva ciutat natal, les cendres de Manolo Santana tornaran a Marbella, com era el seu desig, segons va confirmar la seva viuda.

El rei Felip VI saludant els fills de Manolo Santana

Felip VI, que coneixia personalment Manolo Santana perquè és qui li va ensenyar a jugar a tenis de petit, ja que era amic de Joan Carles I, va evidenciar a la seva arribada a la capella ardent la distància existent entre els fills i la viuda del tenista, que van estar separats al llarg de tota la jornada. El monarca va donar el condol als fills només arribar perquè així ho havien sol·licitat ells i, després, amb la viuda, va estar dret davant del fèretre. La mala relació existent entre la viuda i els fills que Santana va tenir amb les seves primeres parelles va fer que Alba Santana, filla del tenista i de la col·laboradora televisiva Mila Ximénez –a qui va perdre fa escassament sis mesos–, digués davant la premsa, a l'arribar a la Caja Mágica, que no hi havia anat a donar el condol a la viuda. “Encara que no tinc relació amb la viuda ni he vingut a donar-li el condol a ella, sí que em volia acomiadar personalment del meu pare, i així serà”, va explicar als mitjans.

Alba Santana, filla de Manolo Santana i de Mila Ximénez de Cisneros, a la capella ardent del seu pare
stats