La reina Elisabet II comença l'any amb un comiat: perd la seva amiga Lady Farnham

Coneguda com a Diana Maxwell, l'aristòcrata havia sigut assistent personal de la monarca durant 30 anys

2 min
Elisabet II en l’acte commemoratiu de la fi de la Primera Guerra Mundial el 2020.

BarcelonaLa reina d'Anglaterra, de 95 anys, està vivint de prop el que significa arribar a una edat molt avançada. Per segona vegada en menys d'un mes, ha perdut una amiga molt propera: Lady Farnham, que va ser la seva assistent personal i membre de la cort durant més de tres dècades. La difunta, que es deia Diana Maxwell, va morir dimecres als 90 anys, segons ha informat ara The Telegraph.

Maxwell va ser assistent personal d'Elisabet II des del 1987, moment en què es va convertir en un suport fonamental per a la monarca durant molt de temps, cosa que la va convertir també en amiga personal. En algunes de les seves imatges més emblemàtiques, podem veure-la al costat dels reis d'Anglaterra a la sortida, darrere seu, a les sessions d'obertura del Parlament britànic al Palau de Westminster, una de les tasques que incloïa el lloc per al qual va ser designada per la monarca. També destaquen moments com els actes commemoratius pel 60è aniversari del seu regnat, que van tenir lloc el 2012, després que el seu marit, el duc d'Edimburg, fos hospitalitzat.

Lady Farnham, al costat mateix del difunt duc d'Edimburg

Fonts pròximes a la sobirana asseguren al citat mitjà que la seva mort ha sigut "molt dolorosa" per a ella, per la llarguíssima relació que havien tingut. Lady Farnham és una de les dames de companyia amb qui la reina més solia passejar pels jardins de Windsor, explica The Telegraph. "Tothom estimava aquesta dona agradable, generosa i divertida", destaquen sobre Diana, que va estar casada amb el banquer i dotzè baró de Farnham, Barry Maxwell, mort el 2001.

La duquessa de Grafton amb la reina Elisabet II

A principis de desembre, la reina ja es va acomiadar d'una altra de les seves llegendàries assistents. En aquella ocasió, la difunta va ser la duquessa de Grafton, que va morir als 101 anys després de passar més de mig segle fent costat a la monarca. Ann Fortune FitzRoy, el seu nom de pila, va viure moments tan importants com la coronació d'Elisabet II, ja que va començar a treballar per a la família reial britànica el 1953, just l'any en què va començar el regnat d'Elisabet II, el més llarg de la història del Regne Unit.

A banda d'ajudar-la amb els estilismes, l'acompanyava en viatges d'estat com els que van fer a Nigèria, França o Rússia. El 1967, va començar a ocupar el lloc de més rang dins d'aquest grup al ser elegida per la sobirana senyora de les túniques. "La conseqüència de tenir una vida llarga és que, malauradament, has de dir adeu també a molts éssers que t'importen", assenyala el Telegraph sobre la situació actual de la monarca.

stats