Gent 24/08/2021

La reina Elisabet II estaria preparant una resposta legal als "atacs repetits" d'Enric i Meghan

L'entrevista de la parella amb Oprah, el seu llibre 'Finding freedom' i les memòries que Enric està escrivint haurien motivat que la sobirana no estigui disposada a aguantar res més

2 min
Enric i Meghan Markle, els ducs de Sussex

BarcelonaLa paciència de la reina Elisabet II sembla que s'ha acabat. Segons ha revelat el diari britànic The Daily Mail, la monarca britànica estaria preparant una batalla legal contra el seu net Enric i la seva dona, que des que van deixar la família reial britànica no han deixat d'atacar-la des de diverses plataformes. Les fonts citades per aquest mitjà asseguren que la sobirana, de 95 anys, està "exasperada" per les contínues declaracions dels ducs de Sussex i que per aquest motiu ja hauria sol·licitat que s'iniciïn els contactes amb advocats especialitzats en dret a l'honor i difamació.

Aquesta difícil decisió, que la podria portar a enfrontar-se per la via judicial al seu net, l'hauria pres quan la parella van fer públic que havien posat a la seva filla el nom de Lilibet, que és el nom que la sobirana rep des de petita dels seus éssers més estimats, i que ella considera que és una qüestió molt personal i que no pertocava exhibir de manera pública com Enric i Meghan van fer, anunciant a tot el món la seva elecció per a la criatura, nascuda aquest 4 de juny. Prèviament la reina ja s'havia sentit injuriada quan la parella van concedir la famosa entrevista amb Oprah Winfrey, en la qual van assegurar que a la família reial hi havia racisme contra Meghan i els fills que pogués tenir, perquè serien mestissos com ella.

Entre altres ofenses, la reina també s'hauria sentit perjudicada com a cap de la família reial pel llibre biogràfic de la parella, Finding freedom, on s'aborden algunes tensions entre els ducs de Sussex i altres membres de la família, com Guillem i Caterina, ducs de Cambridge. Aquesta suposada intenció que ha transcendit de la reina de denunciar si calgués Enric i Meghan podria servir com a avís a navegants de cara una nova polèmica que Enric estaria gestant: les seves memòries. Potser després de saber que no quedarà impune, el fill petit de Lady Di voldrà limitar els danys amb el llibre, que encara no s'ha publicat i que està previst per a l'any que ve. De fet, també ha transcendit que Buckingham estaria estudiant enviar una advertència legal als editors del llibre de caràcter preventiu.

The Sun, que també ha informat sobre aquesta intenció de contraatac sorgida dels Windsor, afirma que una font ben situada a palau assegura que la reina està farta dels "atacs repetits" que rep. “El sentiment actual, a dalt de tot, és que ja n’hi ha prou. Hi ha un límit pel que fa a la quantitat [d'atacs] que es poden acceptar, i la reina i la família reial ja no poden més", diu aquesta font, que afegeix que "Enric i Meghan en seran conscients i sabran que no es toleraran nous atacs".

https://www.ara.cat/gent/meghan-markle-princep-enric-donen-benvinguda-seva-filla-lilibet-diana_1_4010994.html

stats