Gent 06/06/2021

Meghan Markle i el príncep Enric donen la benvinguda a la seva filla: Lilibet Diana

El nom de la nena és un homenatge a Elisabet II i a Diana de Gal·les

3 min
El príncep Enric i Meghan Markle en un moment de la trobada amb Oprah Winfrey.

Els ducs de Sussex ja han sigut pares per segon cop. Segons ha confirmat avui el portaveu de la parella, divendres Meghan Markle va donar a llum una nena que es diu Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. La tria dels noms no és casual: com ha confirmat el responsable de comunicació de la parella, Lilibet ha sigut escollit per homenatjar la reina Elisabet II, que en la intimitat és anomenada així per la família, mentre que Diana, esclar, és en record de la desapareguda Lady Di, la mare del príncep Enric. D'aquesta manera, els Sussex, que a principis del 2020 van deixar de formar part de la família reial britànica a petició pròpia, fan una picada d'ullet a la monarca anglesa, amb qui sempre han defensat tenir una bona relació malgrat les darreres polèmiques.

La nena, segon fill dels ducs de Sussex –Archie, el primer, va néixer el 2019–, va arribar al món a l'Hospital Santa Barbara Cottage, a Califòrnia, on la parella està instal·lada des que va deixar Anglaterra per viure una vida independent de la família reial. En un missatge d'agraïment publicat a la web de la seva fundació, Archewell, la parella diu: "El 4 de juny vam ser beneïts amb l'arribada de la nostra filla, Lili. Estem més contents del que mai haguéssim pogut imaginar, i estem agraïts per l'amor i les pregàries que ens han acompanyat des d'arreu del món". Tant la mare com la nena estan bé i ja són a casa, segons ha explicat el portaveu dels ducs. Lilibet és l'onzè besnet d'Elisabet II.

Una alegria en un any de maldecaps

El naixement de Lilibet és una notícia feliç per a la parella en un any en què han estat al centre de moltes polèmiques. La tensió entre els ducs de Sussex i la família reial britànica va implosionar a principis d'any, quan la parella va oferir una entrevista a Oprah Winfrey que es va emetre a la televisió nord-americana i en la qual ja van confirmar que la criatura que esperaven seria una nena. En la xerrada amb Winfrey, Meghan Markle va revelar el malestar que va sentir durant el temps que va viure amb els Windsor i havia de fer front als compromisos que implica formar part de la monarquia britànica. Entre altres coses, Markle va explicar que havia tingut pensaments suïcides i que va arribar un moment en què "simplement no volia estar viva".

Una de les revelacions més polèmiques que la duquessa de Sussex va fer en l'entrevista estava precisament vinculada a la manera com els Windsor havien donat la benvinguda al primer fill de la parella, Archie. Els ducs de Sussex van assegurar que hi havia determinats membres de la família que estaven preocupats per "quin aspecte tindrien els nens". L'acusació implícita de racisme per part de familiars del príncep Enric dels quals mai s'ha revelat la identitat va provocar un terrabastall en les relacions entre els ducs de Sussex i la família reial britànica.

Tot i la duresa d'algunes de les revelacions que van fer durant l'entrevista, els ducs de Sussex en cap moment van fer cap retret a la reina Elisabet II i, de fet, van mantenir que la relació era bona, un fet que reconfirmarien amb l'elecció del nom per a la seva filla. "La reina, per exemple, sempre ha sigut meravellosa per a mi. Simplement m’encantava estar en companyia seva”, va assegurar Markle.

L'arribada de la nova filla dels ducs de Sussex té lloc dos mesos després de la mort del príncep Felip d'Edimburg, l'avi d'Enric. De fet, degut al seu avançat estat de gestació Meghan Markle no va poder acompanyar el seu marit al funeral del marit de la reina, un acte que marcava el retrobament del duc de Sussex amb la seva família després de l'escàndol provocat per l'entrevista amb Winfrey.

stats