Gent 04/06/2021

Ricky Martin confessa que es va sentir "atrapat" i "violat" quan Barbara Walters el va intentar treure de l'armari

En l'últim número de la revista 'People', el cantant confessa que va estar anys "confós" respecte a la seva orientació sexual

2 min
Ricky Martin en una imatge compartida per ell recentment a Instagram

BarcelonaL'artista porto-riqueny Ricky Martin està encara marcat per l'entrevista que li va fer la periodista nord-americana Barbara Walters en un llunyà any 2000, quan coincidint amb l'èxit de Livin' la vida loca li va preguntar sobre la seva sexualitat. El cantant boricua s'ha confessat sobre el tema en una entrevista a la revista People en el marc del Mes de l'Orgull LGBTQ+. Hi diu que actualment se sent més a gust amb el seu propi cos però que encara està marcat per aquella històrica pregunta de Walters de la qual va sortir amb una evasiva: "No tinc ganes de contestar". En l'entrevista a People explica com ha evolucionat l'artista en tots aquests anys: des d'abans de confessar al món la seva homosexualitat fins a una actualitat en què està casat amb un altre home i té quatre fills.

Martin assegura que haver d'amagar el que se sent en l'àmbit sexual és una situació dramàtica per a la tranquil·litat d'una persona. "Abans de sortir [de l'armari] estava confós", afegeix, després d'assegurar que durant anys es va preguntar si era homosexual, bisexual o estava confós respecte a la seva sexualitat. Va recordar que malgrat els seus dubtes durant anys va sortir amb moltes dones, inclosa la presentadora de televisió mexicana Rebecca de Alba, durant set anys, entre 1995 i 2002. "La sexualitat és una cosa complicada, no és blanc i negre, està plena de colors. Quan sortia amb dones estava enamorat d'elles, em sentia bé. No es pot fingir la química, la química hi era, no estava enganyant a ningú", assegura el mediàtic artista sobre la seva relació amb dones. L'artista va dir, a més, que mai va tenir referents dins de la comunitat homosexual en els seus anys adolescents, raó per la qual, al seu parer, és important que persones com ell declarin obertament la seva condició sexual per enviar un missatge de seguretat als joves en la seva mateixa situació.

L'entrevista de Walters a Martin

"Molts nens per aquí no tenen ningú a qui admirar. Tot el que tenen al seu voltant és gent que els diu que el que estan sentint és malvat", ha subratllat. Tornant a la històrica entrevista amb Walters, recorda que la periodista li va dir que podia aturar els rumors sobre la seva sexualitat si parlava de l'assumpte. El porto-riqueny recorda que podria haver dit "Sí, soc gai, o no ho sóc", però que finalment va optar per l'evasiva "No tinc ganes de contestar". "Quan va deixar anar la pregunta em vaig sentir violentat perquè no estava a punt per sortir de l'armari. Tenia molta por", destaca. I assegura que encara conserva un trastorn que té el seu origen en aquest moment. "Hi ha un petit PTSD [sigles en anglès de trastorn d'estrès posttraumàtic] amb aquella situació. Quan em va preguntar això, em vaig sentir una mica atrapat, i fins i tot em vaig sentir violat perquè simplement no estava preparat per sortir de l'armari", explica el cantant de María.

"Molta gent em diu que podria haver sortit [de l'armari] en aquella entrevista i hauria sigut genial, perquè quan ho vaig fer em vaig sentir increïblement", subratlla. Martin no va confessar la seva orientació sexual fins deu anys després, el març del 2010, quan va fer públic que era homosexual. L'artista es va casar el 2017 amb l'artista siriano-suec Jwan Yosef, i és pare de quatre fills.

stats