Gent 25/11/2021

Rocío Carrasco, premiada pel ministeri d'Igualtat per la seva docusèrie

En el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones se la va reconèixer pel seu testimoni a 'Rocío, contar la verdad para seguir viva'

2 min
Rocío Carrasco

BarcelonaVestida amb el seu inseparable color fúcsia, dimecres al vespre va reaparèixer Rocío Carrasco als Premis pel Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, que concedeix el ministeri d'Igualtat. En la celebració es va premiar la filla de Rocío Jurado per la docusèrie Rocío, contar la verdad para seguir viva, en la qual va relatar el calvari de violència masclista que va patir presumptament a mans del seu exmarit, Antonio David Flores. La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va estar present a l'acte, on també es va premiar Ana Isabel Peces, directora del format.

La sèrie documental, que ja va obtenir l'aval del públic, va fer augmentar en un 61% les trucades al 016 –telèfon contra la violència masclista– del febrer a març, la pujada intermensual més gran de la història. La resta de l'equip de La Fàbrica de la Tele també va recollir el guardó. "El premi no me l'han donat a mi, és a una sèrie i el donen també a l'equip de gent que ho ha donat tot per fer que una cosa tan desagradable arribi a la gent de manera tan fàcil", va declarar la filla de Rocío Jurado, a qui es veu en les fotos de l'acte conversant amb la ministra Irene Montero. Carrasco va mostrar-se agraïda a totes i cadascuna de les persones que l'han ajudat i li han donat suport durant tants anys, principalment al seu marit, Fidel Albiac.

“Als mitjans de comunicació generalistes també hi ha dones feministes. No som un cavall de Troia, volem canviar les coses des de dins per arribar al màxim nombre de persones possibles, però també sumant la nostra lluita als nostres companys i les nostres companyes que treballen fent televisió. El que és personal és polític i aquesta és la política que jo practico, la de fer millor la vida dels que estan en el meu metre quadrat, els que tinc més prop”, va expressar Ana Isabel Peces al recollir el guardó.

stats