Rocío Carrasco detalla episodis de maltractaments físics i psicològics quan estava embarassada

En l'emissió d'aquest diumenge va intervenir un testimoni que corrobora la violència física que patia Carrasco

3 min
Rocío Carrasco en una imatge de la seva docusèrie

BarcelonaL'emissió dels episodis 2 i 3 de la docusèrie Rocío Carrasco, contar la verdad para seguir viva ha refermat aquesta nit la posició pública com a dona maltractada de la filla de Rocío Jurado, que la setmana passada ja va commoure Espanya amb el seu punyent testimoni. En els capítols d'aquesta matinada, Carrasco ha explicat nous episodis de suposats maltractaments del seu exmarit, Antonio David Flores, cap a ella abans de separar-se. Tant físics com psicològics.

Els més recurrents que s'han donat a conèixer en l'emissió d'avui són els que es poden ubicar en la categoria del que és coneix com llum de gas. Segons el testimoni de la víctima, quan estava embarassada del segon fill de la parella, Flores hauria començat una relació extramatrimonial amb una cambrera anomenada Sonsoles. Durant el procés en el qual ella anava descobrint proves d'aquella relació paral·lela del que era el seu marit, ell hauria intentat aplicar-li aquesta estratègia de maltractament psicològic, molt difícil de demostrar judicialment i consistent en fer-li creure a la víctima que té una percepció distorsionada de la realitat.

En aquest sentit, Carrasco explica que, quan ella indagava o es queixava de la relació extramatrimonial d'ell, Flores li deia de manera recurrent frases com: "Estàs boja", "Veus coses que no existeixen", "L'embaràs t'està alterant les hormones" o "Tu no estàs bé del cap". La víctima diu que aquest tipus d'atacs van arribar a tenir lloc fins i tot en una ocasió en què ella va veure directament que ell petonejava la seva amant en un bar nocturn. Segons Carrasco, ell va negar-ho i va atribuir-ho al mal estat mental d'ella. En aquella ocasió –durant la qual cal recordar que ella estava embarassada del segon fill de la parella–, diu que va patir un atac de pànic i que, en els mesos següents i fruit del fet que el comportament de Flores seguia en aquests termes, va patir repetidament atacs d'ansietat i de pànic. De fet, arran d'això, ella explica que Flores li deia recurrentment que "malpariria el seu fill".

Rocío Carrasco i la violència més silenciosa

"Em va començar a fer molt mal la panxa i vaig començar a tenir punxades, com si fossin contraccions", recorda en el reportatge sobre l'ocasió que va enxampar el seu llavors marit amb l'amant. "A mi aquell atac de pànic no em va agafar perquè el meu marit m'estigués posant les banyes, em va agafar com a mare, perquè jo estava embarassada d'ell, i ell estava utilitzant aquell embaràs per dir-me que estava boja i que el que estava veient no era real. Vaig entrar en pànic, vaig començar a plorar i a dir-li que volia marxar a casa. I em va dir: «Vols anar a casa? Jo no et porto, ves-hi caminant»'", recorda d'aquell episodi.

Noves agressions físiques

En l'emissió d'avui, Rocío Carrasco també ha detallat un episodi de maltractament físic que ell hauria exercit sobre ella durant un estiu a la localitat de Chipiona, a Cadis, on solien estiuejar. Segons el seu testimoni, en el decurs d'una discussió derivada de la infidelitat incessant d'ell, Flores l'hauria agafat de la camisa de dormir i –estant embarassada– l'hauria abocat mig cos per la finestra d'un primer pis. "Procura que quan arribi a baix, m'hagi matat", diu que li va dir ella mentre mig cos estava fora de la finestra. "Llavors em va deixar anar ràpidament i vaig entrar a l'habitació", afegeix.

Flores va anunciar en una entrevista remunerada en un mitjà del cor que aquest episodi, que ja havia sigut filtrat, no era cert, perquè la finestra en qüestió té una reixa. Carrasco va aportar documentació al documental que demostra que en el moment dels fets allà no hi havia cap element metàl·lic. En l'edició anterior de la docusèrie, Carrasco ja va fer públics episodis de maltractaments físics per part del seu exhome.

Testimoni dels maltractaments

Fora de la docusèrie però dins del programa de Telecinco en què s'emetia, va aparèixer un paparazzi històric de la premsa espanyola anomenat Antonio Martín i conegut en el gremi com Chori que va assegurar que quan la parella estava casada va presenciar maltractaments de Flores cap a Carrasco. Martín, que tenia una bona relació amb la família d'ella, diu que va presenciar una bufetada d'ell en un lloc públic de Barcelona al qual havien acudit per fer rehabilitació després d'un accident que havia tingut ella.

"Li va donar una bufetada, va agafar la porta i va marxar", sintetitzava el testimoni dels fets, que es penedeix "de no haver actuat en aquell moment". "Després del cop, Rocío Carrasco es va quedar descol·locada totalment. Jo tenia amb ella massa confiança com perquè sentís vergonya perquè jo estigués al davant, simplement es va quedar callada", conclou el fotògraf, que diu que ho explica ara perquè l'hi "deu" a Rocío Jurado.

stats