Gent 22/03/2021

Rocío Carrasco trenca el seu silenci de vint anys i convenç Espanya

La filla de Rocío Jurado va commoure l'audiència i la política espanyoles amb el relat dels suposats maltractaments que va patir a mans del seu exmarit

3 min
Rocío Carrasco en un fragment del documental emès ahir a Telecinco, 'Rocío: contar la verdad para seguir viva'

BarcelonaRocío Carrasco va néixer envoltada de micròfons i de càmeres de televisió fa 43 anys. Filla d'una de les parelles més mediàtiques d'Espanya d'aquells temps, formada per la cantant Rocío Jurado i el boxejador Pedro Carrasco, va ser una nena coneguda a tot l'Estat per ser filla de qui era, fins que va començar a ser coneguda per la seva pròpia vida, una vida que va esdevenir un calvari a partir dels 18 anys, tal com va explicar ahir en el primer lliurament de la sèrie documental oferta per Telecinco, Rocío, contar la verdad para seguir viva.

El seu relat, ple de confessions entre plors i ofecs, va seduir l'audiència espanyola i la catalana. En el conjunt de l'Estat, el programa, que va acabar a les dues de la matinada, va fer un 33,2% de share i va reunir 3.787.000 espectadors. A Catalunya, les dades van ser similars: un share del 29,5% i 477.000 espectadors. Aquí, l'espai va ser el tercer més vist del dia, només superat pel Telenotícies vespre i el Telenotícies migdia de TV3. Tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat, Telecinco va ser la cadena més vista del dia.

Després de vint anys completament apartada de la premsa del cor i sense parlar amb cap televisió sobre la seva vida personal, va ser aquest diumenge quan Rocío Carrasco va fer una rentrée magistral de la mà del citat documental, en el qual va narrar des del minut zero la seva relació amb Antonio David Flores, el seu primer marit i pare dels seus dos fills, al qual va acusar de maltractaments físics i psicològics. Uns suposats maltractaments que, segons el seu testimoni, se sumen a la pressió social provocada per la indústria del cor des del moment en què es va divorciar. Un conjunt de factors que, assegura, la van portar l'estiu del 2019 a intentar-se suïcidar. La seva narració, que continuarà en les pròximes setmanes, era el resum de 60 hores de gravacions en les quals es preveu que parli sobre altres assumptes polèmics relatius a la seva família.

En la primera emissió del documental, Carrasco va explicar que el seu exmarit li deia habitualment "inútil", "no serveixes per a res", "estàs grassa" o "ets tonta". També va explicar episodis durs com aquest: "Jo estic asseguda en un sofà, al costat d'una tauleta rodona, i ell m'agafa els cabells i em pega una estirada que fa que el cap se m'estampi contra la taula". "Després va prosseguir donant-me la culpa de tot el que li passava en aquell moment. Que si ell no estigués amb mi... Que no li pagava la pena... Que era tot per culpa meva", va afegir.

Sobre altres formes en què l'hauria maltractat el seu ex, al qual va conèixer als 17 anys, Rocío també va explicar que hauria manipulat els seus fills perquè la odiessin. "Ha fet que m'odiïn i que tinguin aquesta imatge de mi, que és més cruel. He tingut els meus fills morts en vida. He hagut de fer com que no els tinc estant vius mentre ell els embruta la ment. Això no es fa amb dues criatures petites, ni amb una mare, amb ningú. I això ho ha fet ell", va relatar sobre la seva relació amb els seus dos fills, amb els quals porta anys sense cap contacte. De fet, va explicar que quan va veure la seva filla acudint el 2019 a la televisió per defensar el seu pare –que havia entrat en un reality show– va pensar que allò generaria una opinió social majoritària contra ella en què se l'acusaria de mala mare i va intentar suïcidar-se perquè no volia tornar a viure al centre de l'huracà mediàtic.

La commoció i l'expectació que van generar aquestes confessions van fer que fins i tot destacats polítics espanyols li donessin suport a les xarxes, entre els quals la ministra d'Igualtat, Irene Montero: "El testimoni de Rocío Carrasco és el d'una víctima de violència de gènere. Quan una dona denuncia públicament la violència pot ser qüestionada o ridiculitzada. Per això és important el suport". El missatge de Carrasco va calar tan fort en l'opinió pública espanyola que avui Telecinco ha cessat el seu ex, Antonio David Flores, que treballava com a col·laborador en diversos programes de la cadena i a qui havia mantingut en plantilla tot i que Carrasco ja havia interposat denúncies en contra seva fa anys per violència de gènere.

stats