Gent 24/03/2022

Sean Penn patrocina un centre d'assistència a refugiats ucraïnesos a Cracòvia

La seva iniciativa inclou cursos d'especialització per a assistents socials que exerciran la seva feina amb refugiats

2 min
Sean Penn en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'actor i director de cinema nord-americà Sean Penn ha signat amb l'Ajuntament de Cracòvia un acord per patrocinar la instal·lació d'un centre d'entrenament per a assistents de refugiats ucraïnesos a Polònia. El projecte, que es durà a terme a través de la fundació que encapçala Penn, inclou cursos d'especialització per a assistents socials que exerciran la seva feina amb refugiats i la rehabilitació de diversos habitatges socials que l'Ajuntament de Cracòvia ha destinat a l'allotjament de famílies ucraïneses.

L'organització CORE va ser fundada pel guanyador de dos Oscars de l'Acadèmia de Cinema de Hollywood el 2010 amb l'objectiu d'ajudar les víctimes del terratrèmol que va assolar Haití aquell any. "Estem davant d'una situació de crisi que cap govern és capaç d'afrontar per si mateix", va declarar Sean Penn ahir en una roda de premsa a Cracòvia. "Hem actuat en situacions similars abans i és per això que estem ampliant la xarxa de cooperació amb els nostres experts i ara intentant establir una xarxa igual a Polònia", va afegir.

Durant la roda de premsa amb l'alcalde de Cracòvia, Jacek Majchrowski, Penn es va mostrar "convençut que en aquesta situació els sectors públic i privat han d'actuar junts", unes paraules que l'alcalde polonès va subscriure i va qualificar com "d'un amic". La fundació benèfica encapçalada per Penn es distingeix per prestar ajuda continuada i a llarg termini a les àrees on actua proporcionant entrenament especialitzat a personal local i tractant de reconstruir comunitats afectades per catàstrofes o emergències.

L'actor va viatjar al febrer a Ucraïna per rodar un documental sobre la invasió que pateix el país des del 24 de febrer per part de les tropes russes. L'actor i director ja va visitar aquest país el novembre del 2021 per primera vegada per preparar aquest documental, al mig de les tensions entre Ucraïna i Rússia, i no és la primera vegada que s'ha vist involucrat en operacions humanitàries o ha opinat sobre conflictes polítics.

Segons les autoritats poloneses, des que va començar la invasió d'Ucraïna han arribat a Polònia uns 2,2 milions de refugiats, fet que converteix aquest país en el principal receptor de desplaçats per la guerra. Des de fa uns quants dies, les grans ciutats poloneses, com Varsòvia o Cracòvia, han fet una crida internacional per rebre ajuda que els permeti fer front a l'arribada massiva de refugiats, que ha incrementat les seves respectives poblacions en un 15% en només tres setmanes.

stats