Gent 09/02/2021

Sotheby's posarà a la venda per 25.000 dòlars unes vambes Nike dissenyades per a Obama

La firma les va dissenyar expressament per a ell

2 min
Helen Thomas amb el president Obama / EFE

BarcelonaSotheby's va anunciar dilluns que oferirà per 25.000 dòlars unes sabatilles esportives dissenyades per Nike per a l'expresident nord-americà Barack Obama, uns exemplars del model Hyperdunk de les quals només es van fer dos parells, un dels quals el té l'expresident. En honor al 44è president dels EUA, Sotheby's traurà a la venda el calçat a les 16.44 hores del 12 de febrer, quan comença el cap de setmana llarg que culmina amb el Dia del President, jornada festiva a EUA, encara que abans d'aquesta data les vambes podran veure's a les galeries de la companyia a Manhattan.

Creades el 2009 en una talla 12,5 –mesura nord-americana–, són l'únic parell extra de vambes d'aquest model, i s'han conservat en molt bones condicions en els últims 12 anys. "Les sabatilles esportives tenen uns detalls increïbles, com ara el segell del president dels EUA, el número 44 brodat en cadascuna d'elles, i el número 1776 gravat a les soles" [l'any en què el país va aconseguir la independència], ha explicat en un comunicat el director de desenvolupament de comerç electrònic de Sotheby's, Brahm Wachter. Es tracta de la primera peça important que Sotheby's ven en una nova plataforma que ha llançat, Buy Now, en la qual poden comprar-se instantàniament diferents articles de luxe i de col·leccionista a un preu concret, sense necessitat de licitar.

Les sabatilles d'Obama

El model de sabatilles esportives personalitzat reflecteix la passió pel bàsquet d'Obama, i és igual que el model que es va crear per a l'equip nacional nord-americà d'aquest esport que va acudir als Jocs Olímpics de Pequín el 2008. Obama i Nike han col·laborat de diferents formes al llarg dels anys, i el 2020 la marca esportiva va donar 5 milions de dòlars a la Fundació Obama per a la creació d'espais públics per promocionar l'activitat física a la seu d'aquesta institució, que es començarà a construir a la zona sud de Chicago aquest estiu.

stats