Presumpta agressió

Suspenen el primer judici contra Dobrowolski per incompareixença de Mainat

El tribunal multa la presumpta víctima amb 500 euros, perquè la considerava imprescindible per celebrar la vista

À.G.
2 min
Josep Maria Mainat a la Bodega Quimet d'Horta de Barcelona

BarcelonaAquest dijous s’havia de celebrar un judici per la presumpta agressió d’Angela Dobrowolski al productor televisiu Josep Maria Mainat. La vista, però, s’ha suspès per incompareixença de la víctima. Els fets corresponen a l’abril del 2019, quan, segons la fiscalia, la dona va llançar diversos objectes contra el cap de qui era aleshores la seva parella, incloent-hi una capsa de fusta amb medicaments o el tamboret del piano. El fundador de La Trinca va intentar trobar refugi a la cuina, però, un cop allà, Dobrowolski el va colpejar al front amb un pot de melmelada i li va provocar una ferida. Mainat no reclama cap indemnització per aquests fets.

El jutge haurà de fixar ara nova data per al judici, però, mentrestant, ha multat Mainat amb 500 euros per no haver acudit a la vista. Dobrowolski tampoc no s’hi ha presentat, però com que la fiscalia demanava per a ella nou mesos de presó –un termini inferior als dos anys– no hi estava obligada i podia ser jutjada en absència. L’equip legal de Mainat ha indicat que no havia rebut cap requeriment per acudir a declarar i que, de fet, s’havia retirat com a acusació particular.

Aquesta primera vista havia de ser el preludi d’un segon judici, considerablement més greu. Se celebrarà entre el 15 i el 19 de juliol i s'hi avaluarà el presumpte intent d’assassinat de Dobrowolski pel mètode d’administrar insulina al productor televisiu, sabent que pateix diabetis. Per aquests fets la Fiscalia reclama condemnar-la a 16 anys de presó. Des que va ser detinguda com a sospitosa, la dona ha trencat diverses vegades les ordres d’allunyament que tenia. Després d’un temps en presó provisional, actualment està en llibertat, de manera que hauria pogut acudir al judici d’aquest dijous pels seus propis mitjans.

stats