Batalla judicial
Gent 01/03/2023

Tres treballadors demanden Alec Baldwin pel trauma d'haver presenciat el seu tret mortal contra Halyna Hutchins

La família de la víctima ja el va demandar recentment per negligència

2 min
La família de Halyna Hutchins demanda Alec Baldwin

BarcelonaTres membres de l'equip de la pel·lícula Rust han demandat l'actor Alec Baldwin i els altres productors del film al·legant haver patit efectes posttraumàtics pel fet d'haver presenciat la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins durant el rodatge. L'operador Ross Addiego, la dissenyadora de vestuari Doran Curtin i el responsable de l'equip no elèctric Reese Price expliquen que han patit atacs d'ansietat des que van presenciar el tret de Baldwin que va acabar amb la vida de Hutchins. Recordem que Hutchins va morir l'octubre del 2021 quan es va disparar un revòlver que estava manipulant Baldwin durant el rodatge de la pel·lícula. Els fets van tenir lloc al comtat de Santa Fe (estat de Nou Mèxic), després que suposadament es comprovés el revòlver i que l'actor el rebés com un "arma freda" sense munició real.

Els demandants expliquen que eren a prop de Baldwin quan es va disparar l'arma i que, a més, van patir "lesions per explosió" a causa del fort so del tret. La demanda, publicada per Variety, també detalla que Curtin va veure Hutchins caure a terra després de l'impacte de la bala i que "va intentar salvar" la directora de fotografia posant-li les mans a l'estómac. També assenyala que posteriorment es va desmaiar pels efectes de l'explosió i la commoció del tret.

Els demandants demanen una indemnització per les lesions i asseguren que van ser causades per l'incompliment de normes de seguretat habituals de la indústria i pels actes negligents i imprudents dels productors. A més, en la demanda també assenyalen que, per estalviar despeses a la producció, els encarregats de la pel·lícula van contractar personal de seguretat amb poca experiència. Baldwin i l'armera Hannah Gutierrez-Reed van ser acusats el 31 de gener de dos càrrecs d'homicidi involuntari i podrien enfrontar-se a una pena màxima de 18 mesos de presó. Baldwin també ha estat demandat per la família de la difunta, que l'acusa de negligència.

stats