L'excursió

Ascens des del Refugi de Malniu fins a l’Estany de Malniu

Una ruta d'alta muntanya per gaudir d'un paisatge pur reflectit en aigües cristal·lines

Daniel Bonaventura
1 min
Imatge de l'Estany del Malniu.

Refugi de Malniu – Estany de Malniu – Refugi de Malniu

  • Recorregut: 4,5 kms
  • Desnivell: 123 m
  • Temps estimat (a peu): 2 h

Entrem en territori Kilian Jornet, alta muntanya, i convé examinar la predicció meteorològica. Sortim del Refugi de Malniu, on arribem sobre quatre rodes, si bé els valents pugen a peu des de Meranges (2h) pel sender 117. Seguint les indicacions de l’Estany de Malniu, la nostra ruta sumarà poc més de 4 km en total, amb 123 metres de desnivell positiu. Dificultat moderada.

Un no pot evitar caure en l’encanteri de Malniu. El paisatge pur i grandiós reflectit al mirall simètric de l’aigua et roba la voluntat i no trobes el moment de tornar. Tot respira pau i llibertat. Per superar l’encanteri ens mantindrem actius: farem la volta a l’estany i el contemplarem des de totes les perspectives. Tornarem pel mateix sender amb el somriure de la calma al rostre.

Ens movem tothora per sobre de la cota 2000, en la qual Kilian Jornet es va fer com a corredor. Mentre els pares regentaven el refugi, ell volava sobre roques i arrels. A l’hivern cal equipament adequat. El vehicle pot precisar cadenes o fins i tot pot ser que l'accés estigui tancat. Consulteu la web del refugi. Aparcar costa quatre o cinc euros.

  1. Sortim del Refugi de Malniu (Si s'hi arriba a peu des de Meranges, pel sender 117, són dues hores de camí).
  2. Seguim les indicacions que porten a l'Estany de Malniu. En arribar-hi, sumarem a la nostra ruta poc més de 4 km en total, amb 123 metres de desnivell positiu.
  3. Podem donar la volta a l'estany abans de tornar pel mateix sender fins a arribar de nou al refugi de Malniu.
stats