Gaudir de l'estiu amb un bon àpat en terrasses espectaculars
Quatre restaurants on menjar a la fresca i amb bones vistes
Girona / L'Escala / PeraladaL'estiu és la temporada de l'any en què ve més de gust anar a menjar o prendre alguna cosa a terrasses amb bones vistes. Us en proposem quatre de les comarques gironines, tant de costa com d'interior.
El Molí de l'Escala
Una terrassa a la costa allunyada del xivarri marítim i a cinc minuts del poble
L’Hotel Gastronòmic Molí de l’Escala està ubicat en una espectacular masia romànica amb més de vint-i-tres segles d’història, i que encara conserva elements dels segles XII, XVII i XIX. Al capdavant de l’hotel i dels fogons hi ha el prestigiós xef Jordi Jacas, que l’any 2000, i després d’haver-se format en diferents cuines, va agafar les regnes del negoci familiar, que havia començat a funcionar com a restaurant el setembre del 1994.
En aquest entorn idíl·lic es pot degustar l’extraordinària qualitat de la cuina, que es basa en un equilibri perfecte entre els productes de proximitat, la qualitat i la creativitat dels seus plats. Amb una presentació que enamora, els plats conquisten els comensals no només pel seu sabor, sinó també per la seva originalitat. I entre els productes que serveixen, n’hi ha que són de tanta proximitat com els que conrea Jordi Jacas pare als seus vuitanta llargs anys a l’hort que tenen al mateix Hotel Gastronòmic.
El Molí de l’Escala fa anys que és considerat com un dels restaurants de referència a l’Empordà i està ubicat a l’entrada de l’Escala, cosa que l’allunya del xivarri marítim, i més en aquests mesos estivals, però, tanmateix, és a cinc minuts a peu del poble. L’entorn privilegiat del Molí de l’Escala també el converteix en un escenari magnífic per a casaments i tota mena d’esdeveniments i ofereix el servei de càtering a diversos llocs, com ara l’Auditori de Girona. La Roser, mare d’en Jordi Jacas, enamorada de la masia i que se’n va anar prematurament, no ha pogut veure en què s’ha convertit l’Hotel Gastronòmic Molí de l’Escala, però la seva presència perdura.
La terrassa de l’Ultonia
La millor posta de sol de Girona
El dia de Sant Joan de 1962 es va inaugurar l’Hotel Ultonia, el primer tres estrelles de la ciutat de Girona. El mateix dia, 59 anys després, la Terrassa de l’Ultonia va reiniciar el seu servei després d’una acurada i profunda remodelació. La terrassa, però, ja havia estat inaugurada uns anys abans, el 2021. L’oferta defuig l’esperit de la cocteleria clàssica i ofereix un estil de cocteleria d’autor inspirada en l’essència de la Costa Brava, obert a tot el públic a partir de les receptes d’autor dels mestres coctelers locals, que estan especialment seleccionades per acompanyar una vetllada íntima i despreocupada els 365 dies de l’any. Còctels com Devesa, Gerió, Mandarina Splash, Magma, Green Hop... i així fins a nou còctels d’autor s’afegeixen als habituals com el Cosmopolitan, el Bloody Mary o el Tequila Sunrise. Així mateix, la carta compta amb una gran varietat de gintònics, whiskys i roms, i també té una àmplia oferta de còctels sense alcohol.
Tot això en un ambient relaxat i en un espai magnífic amb vistes al Barri Vell i a la catedral que fan de la Terrassa de l’Ultonia un lloc excel·lent per celebrar-hi esdeveniments i reunions per a grups mentre es contempla la millor posta de sol de Girona. A més de l’àmplia oferta en begudes, a la Terrassa de l’Ultonia hi ha una bona carta de tapes i deliciosos entrepans d’autor.
Celler 1923 Wine Bar: un espai de vi i de trobades
Un espai enogastronòmic a Peralada que convida a submergir-se en un ambient càlid i singular
Ara fa tres anys, la família Suqué Mateu i el Grup Perelada van fer realitat un dels seus somnis: convertir l’antiga granja de la propietat en un celler. I no un celler qualsevol, sinó el primer celler d’Europa amb certificat LEED Gold de sostenibilitat i amb una de les experiències d’enoturisme més àmplia, única i completa del país. L’espai va ser dissenyat per poder elaborar vins de gran qualitat i deixar sense paraules tothom qui el visita, gràcies a la gran tasca de RCR Arquitectes.
Una de les zones del complex és el Celler 1923 Wine Bar, un espai enogastronòmic que convida a submergir-se en un ambient càlid i singular, on els vins excepcionals de Perelada s’uneixen amb una gastronomia autèntica. No deixeu passar l’oportunitat de gaudir del Celler 1923 tant si visiteu el magnífic Celler Perelada com si no.
Les vistes que ofereix la terrassa, amb una panoràmica privilegiada de l’Empordà, sedueixen per l’essència i el magnetisme que caracteritza l’espai, a través d’un ambient rústic i acollidor envoltat de jardins aromàtics. Les taules espaioses i l’entorn el converteixen en un espai idíl·lic per gaudir d’una gran vetllada a l’aire lliure o a la seva acollidora sala tot contemplant l’hipnòtic vol de les cigonyes.
A més de poder tastar la gran varietat de vins de Perelada, es poden assaborir taules d’embotits i formatges de proximitat seleccionats per Dani Galilea, premi Jove Talent de Sala, i pel reconegut maître del Restaurant Castell Perelada, Toni Gerez, així com deliciosos platillos empordanesos i tapes signades pel xef, Paco Pérez.
Hotel Palau Fugit
La vida plena al bell mig de Girona
En ple Barri Vell de Girona hi ha l’Hotel boutique Palau Fugit, ubicat en un palau del segle XVIII que s’ha convertit en un espai obert a l’art i als joves artistes, la natura i les tradicions. Un espai on fugir per gaudir de totes aquelles petites coses que ens omplen i que fan de la nostra vida una vida plena.
La Placeta, a l’entrada de l’hotel, és la terrassa de la cocteleria Gipsy. De dia, una cafeteria-restaurant amb brunch i plats frescos mediterranis, en un ambient relaxat. De nit, la cocteleria d’autor Gipsy, on combinen mixologia creativa amb tapes selectes. Ideal per a un aperitiu, sempre productes de proximitat i còctels amb un toc personalitzat. Un oasi de tranquil·litat on gaudir de la vida, a dos passos dels llocs emblemàtics de Girona.
El Terrat, el rooftop a la tercera planta de l’hotel, és una terrassa amb vistes a la primera muralla de Girona, ideal per gaudir dels capvespres. Té una oferta especialitzada en vins locals seleccionats, i amb formatges de petits productors, a més de pernil ibèric. Els divendres i els dissabtes a la tarda, de 17.00 h a 21.00 h, és un espai perfecte per iniciar el cap de setmana amb calma.
A la cocteleria Gipsy, els còctels d’autor i l’ambient únic converteixen cada nit d’estiu en una experiència memorable.