El fons Capital Expansió inverteix 600.000 euros a Varador 2000

Varador 2000 és una empresa capdavantera al sector nàutic català, especialitzada en la reparació integral i el manteniment d'embarcacions

Ara
2 min

BarcelonaEl fons Capital Expansió de l'Institut Català de Finances (ICF) ha invertit 600.000 euros a Varador 2000, pime catalana especialitzada en la reparació integral i el manteniment de tot tipus d’embarcacions. El fons ha realitzat la inversió mitjançant un préstec participatiu per impulsar el creixement de l’empresa.

Varador 2000, amb seu a Arenys de Mar, és una empresa capdavantera al sector nàutic català amb més de 30 anys d’història. Està especialitzada en reformes, reparació i manteniment d’embarcacions, i en la gestió d’espais portuaris (amarratges, serveis de varada, etc.).

L’empresa, de capital 100% català, desenvolupa la seva activitat principal a Arenys de Mar, on disposa d’una base tècnica de 10.000 m2 equipada tecnològicament per dur a terme tots els processos industrials vinculats a la nàutica (mecànica, hidràulica, pintura, ebenisteria, electrònica i soldadura, entre d’altres).

En els darrers anys, Varador 2000 ha internacionalitzat la seva activitat –més del 60% dels seus clients són estrangers– i ha posat en marxa la base nàutica per a grans eslores Mataró Marina Barcelona, transformant una antiga dàrsena pesquera en una moderna marina per a superiors. La pime catalana és pionera en el desenvolupament del sector de les grans eslores a Catalunya.

L’empresa preveu invertir més de 2 milions d’euros en l’ampliació que està duent a terme a les seves instal·lacions al Maresme, tant a Arenys de Mar com a Mataró, per donar servei al segment d’embarcacions de 20 a 50 metres d’eslora. Recentment, també ha obert delegació a Palma per donar suport als seus clients de les Illes Balears i preveu obrir altres punts d’assistència i suport en d’altres destins de navegació.

Sobre Capital Expansió

El fons Capital Expansió és un fons de capital risc, creat per l’ICF l’any 2012. L’objectiu d’aquest fons és invertir en empreses amb seu a Catalunya –amb un volum de facturació superior als 4 milions d’euros– per impulsar el seu creixement, internacionalització i consolidació.

Mitjançant el préstec participatiu, el fons no entra en la gestió directa del negoci, a diferència de la inversió directa en el capital. A través d’aquest instrument financer, el fons aporta recursos a l’empresa, el retorn dels quals, s’adapta i té en compte l'evolució del negoci.

L’empresa Legna Consultors ha assessorat i col·laborat amb Varador 2000 per dur a terme aquesta operació.

stats