El Departament d’Empresa i Coneixement i l’ICF activen una línia de préstecs amb condicions preferents per a la indústria catalana

És una línia de finançament dotada amb 100 milions d’euros anuals per al període 2016-2018. L’ICF aportarà els recursos i analitzarà, formalitzarà i gestionarà els préstecs. Empresa i Coneixement bonificarà els tipus d’interès

Ara
2 min
El Departament d’Empresa i Coneixement i l’ICF activen una línia de préstecs amb condicions preferents per a la indústria catalana

BarcelonaEl Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de Finances (ICF) han activat una nova línia de préstecs amb condicions preferents per a projectes d’inversió i desenvolupament industrial a Catalunya.

L’objectiu d’aquesta línia, dotada amb 100 milions d’euros anuals per al període 2016-2018 –300 milions d’euros en total–, és impulsar l’activitat industrial catalana i facilitar-ne la transformació per actuar com a tractora de creixement econòmic i creació d’ocupació.

En concret, podran optar a aquest finançament projectes empresarials que comportin una inversió mínima d’1,5 milions d’euros en el cas de pimes o 5 milions en el cas de grans empreses.

Els projectes hauran de tenir impacte en l’increment o manteniment de l’activitat productiva, en l’ocupació, en la dinamització de l’activitat en la cadena de valor –especialment pel que fa als proveïdors locals–, en l’ús intensiu de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions (TIC) en els processos productius, i en la resta dels seus àmbits d’activitat.

L’ICF aportarà els recursos i analitzarà, formalitzarà i gestionarà els préstecs. Un cop analitzada la viabilitat del préstec per part de l’ICF, la direcció general d’Indústria emetrà un dictamen en relació als valors industrials de cada projecte.

Els projectes que compleixin els requisits podran accedir a aquesta línia, els préstecs de la qual tindran un tipus d’interès EURIBOR 12m més un diferencial del 2% sobre el qual s’aplicarà una bonificació de fins a un màxim del 2%, que anirà a càrrec del departament d’Empresa i Coneixement d’acord amb l’ordre d’ajuts publicada al DOGC. El termini d’amortització d’aquests préstecs serà a 10 anys, amb possibilitat d’un període de carència d’amortització de capital de fins a 2 anys. L’import de cada préstec no podrà superar el 80% de la inversió.

Les sol·licituds d’aquests préstecs –ICF Indústria– s’hauran de fer a través del portal web de l’ICF. El termini de presentació de sol·licituds restarà obert fins el 30 de juny de 2018 o fins a exhaurir el pressupost.

stats