Més finançament per a l’economia social

L’ICF i el Departament de Treball han incrementat fins als 18 milions d’euros línia de finançament per a l’economia social i cooperativa per tal de facilitar l’accés al finançament a cooperatives, societats laborals, empreses de l’economia social i entitats del tercer sector

Ara
1 min
Més finançament per a l’economia social

BarcelonaL’Institut Català de Finances (ICF) i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han renovat la línia de finançament per a l’economia social i cooperativa fins al 2017, amb l’objectiu de seguir facilitant l’accés al finançament a les empreses i entitats d’aquest sector.

L’entitat financera pública catalana ha incrementat un 80% els recursos que destinarà a aquesta línia de préstecs. En total, 18 milions d’euros per a finançar inversions, necessitats de circulant, bestretes de contractes amb el sector públic i capitalitzacions de les pròpies empreses i/o entitats.

Aquesta línia de finançament va adreçada a societats cooperatives, societats laborals, federacions de cooperatives, societats agràries de transformació, empreses d’inserció, centres especials de treball; així com també entitats promotores d’aquestes o bé persones físiques, en cas d’aportació de capital a aquestes entitats, i fundacions i associacions que realitzen activitat econòmica. Les operacions financeres aprovades a través d’aquesta línia comptaran amb l’assumpció del 80% del risc creditici de l’operació per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Les sol·licituds s’han de presentar a través del portal web de l’Institut Català de Finances a l’adreça www.icf.cat i el termini de presentació restarà obert fins el 31 de desembre de 2017.

stats