Falsa alarma al centre cultural danès atacat dissabte per una carta sospitosa

La policia danesa aixeca el cordó de seguretat després que els artificiers comprovessin que no hi havia cap perill

La policia danesa ha aixecat el cordó de seguretat establert al voltant del centre cultural de Copenhaguen Krudttønden -que va patir un atemptat el passat dissabte- per una carta sospitosa després de comprovar que era una falsa alarma. "La investigació ha acabat, no hi havia cap explosiu, s'ha aixecat el cordó", ha informat la policia en un comunicat.

Personal del grup d'artificiers havia estat enviat a la zona aquest dimarts al matí, però al comprovar que no hi havia perill, un agent ha recollit la carta que era a terra davant del centre cultural Krudttønden, segons s'ha pogut veure en el senyal en directe del canal TV2 News. La Policia ja havia avisat quan ha començat l'operatiu que es tractava d'un procediment de seguretat "normal" en aquests casos.

Segons mitjans digitals danesos ha estat el personal del centre el que ha donat l'alarma als agents que custodien la zona des de l'atemptat perquè la missiva contenia suposadament missatges vinculats amb els atemptats del cap de setmana.

Krudttønden va ser atacat aquest dissabte quan acollia un debat sobre blasfèmia i llibertat d'expressió en el qual va assistia l'artista suec Lars Vilks, amenaçat per islamistes després de dibuixar fa anys a Mahoma com un gos. En el tiroteig va morir un cineasta danès de 55 anys i tres agents van resultar ferits lleus.

El suposat tirador, identificat pels mitjans com Omar Abdel Hamid El Hussein, va matar hores després d'un tret a un jove jueu danès i va ferir dos policies que vigilaven una sinagoga. El Hussein va morir tirotejat quatre hores més tard per la policia al costat de l'estació de Nørrebro, al nord de la ciutat.