Al Shabaab reivindica l'atac contra un autobús a Kènia

Un grup de pistolers assassinen set civils en la seva campanya contra interessos kenians

El grup islamista somali Al Shabaab s'ha atribuït avui l' atac contra un autobús a la costa nord de Kenya , en què ahir divendres van morir set persones.

L'atac es va produir la nit de divendres quan un grup d'homes armats van bloquejar l'autobús amb el seu cotxe i van començar a disparar de manera indiscriminada. A més, els insurgents també  van atacar dos camions al comtat de Lamu, un territori que limita amb Somàlia .

" L'atac va ser en resposta a la reclamació de Kènia , que va desplegar més tropes a la costa ", ha justificat en declaracions a l'agència brtitànica Reuters el xeic Abu Musab Abdiasis , portaveu de les operacions militars d'Al Shabaab .

" Kèna també va mentir en dir que va destruir les bases d'Al Shabaab i això és propaganda", ha dit el responsable

Al Shabaab ha amenaçat a continuar amb l a campanya d'atacs per castigar Kènia per a l'enviament de les seves tropes a Somàlia , on els soldats kenians estan lluitant contra els milicians com a part d'una força de pau de la Unió Africana .

En l'últim mes, els milicians jihadistes ja han matat un centenar de persones a la costa de Kènia . Al Shabaab ha reivindicat l'autoria de molts dels atacs , però el govern , entre ells el president Uhuru Kenyatta , ha suggerit que polítics locals estaven darrere dels incidents .

Més continguts de