Internacional 21/07/2013

Albert II de Bèlgica abdica en el seu fill Felip aquest diumenge

Felip es convertirà en el setè rei dels belgues en una cerimònia oficial i senzilla sense representants d'altres cases reials

Efe
1 min

Brussel·lesAlbert II abdicarà aquest diumenge, després de vint anys de regnat, en el seu fill primogènit, Felip, qui es convertirà així en el setè rei dels belgues durant una cerimònia civil al Parlament federal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La celebració coincideix amb la festa nacional dels belgues i està previst que tota la família reial assisteixi a una Missa a la catedral de Sant Miquel al centre de la capital, lloc on van casar-se els futurs reis Felip i Matilde.

Albert II llegirà un breu discurs d'abdicació i el primer ministre del país, el socialista Elio Di Rupo, també intervindrà i signarà l'acta d'abdicació.

Després està previst que es reuneixin les dues cambres que formen el Parlament belga on es llegirà l'acta d'abdicació i on jurarà el càrrec el successor en els tres llengües oficials: el francès, el neerlandès i l'alemany.

Serà allà mateix on el ja nou rei Felip pronunciarà el seu primer discurs com a cap d'Estat. Ell i la seva dona signaran els llibres d'or de la Cambra i el Senat i es farà la tradicional salutació a la població des del balcó del Palau Reial cap al migdia.

La cerimònia d'investidura de Felip serà senzilla, sense la presència de mandataris o representants d'altres cases reials europees. Només està previst que el president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durao Barroso hi assisteixi en representació de tots ells.

stats