Almenys 6 morts i 86 ferits en un accident de tren al Marroc

Es tracta d'una línia molt concorreguda que uneix la capital, Rabat, i la ciutat de Kenitra 

Almenys 6 persones han mort i 86 han resultat ferides –7 de les quals de gravetat– a causa del descarrilament d’un tren aquest dimarts a les 10 h a la ciutat de Bouknadel, a la costa atlàntica del Marroc i dins la regió de Rabat-Salé-Kenitra. El sinistre ha tingut lloc en una de les línies ferroviàries més concorregudes del país i que uneix la capital, Rabat, i la ciutat residencial de Kenitra. Per aquest motiu, moltes persones agafen cada dia aquesta línia per anar a treballar o estudiar a la capital marroquina.  

Fins al moment tots els passatgers han estat evacuats i s’han finalitzat les tasques de rescat. Un desplegament molt nombrós d’ambulàncies, bombers i cossos de seguretat han anat a la zona de l’accident per ajudar amb el trasllat dels ferits i víctimes.

Investigació en curs

El rei del Marroc, Mohamed VI, ha donat instruccions perquè els ferits fossin traslladats a l’hospital militar de Rabat –a 20 quilòmetres d’on hi ha hagut l’accident– ja que és el centre mèdic més ben equipat de tota la regió, tot i que habitualment només atén i ofereix serveis mèdics als militars.

Al lloc dels fets també s’hi han desplaçat diferents representants polítics, com el ministre de l’Interior, Abdelouafi Laftit; el ministre d’Equipament i Transport, Abdelkader Amara, i el governador de la regió de Rabat i Kenitra, al nord del país.

El director general de la companyia nacional de ferrocarrils del país (l'ONCF), Rabie Khile, ha declarat a la premsa que s'ha obert una investigació per determinar les causes i circumstàncies de l'accident ferroviari. Fins a aquest moment només se sap que el tren ha descarrilat i que diversos vagons han acabat xocant contra un pont.

L'accident més greu des del 1993

El president del govern marroquí, Saaddedine el-Othmani, ha donat el condol a les famílies de les víctimes i ha assenyalat que la prioritat en aquest moment és "atendre els ferits".

D'altra banda, el director general de l'ONCF ha expressat que la companyia està treballant per restablir el servei ferroviari entre les línies de Salé i Kenitra, que han quedat totalment interrompudes després de l'accident.

Khile ha dit que aquest és l'accident de tren més important des del 1993, quan van xocar dos trens a Témara, als afores de Rabat, i en què van morir 14 persones i hi va haver al voltant de 100 ferits.