Publicitat
Publicitat

Almenys 14 morts i 14 ferits en d'un tiroteig a San Bernardino, Califòrnia

La policia confirma que busca tres sospitosos, vestits amb roba militar i fortament armats, que han obert foc en un centre de serveis socials a la ciutat. Dos d'ells podrien estar dins del complex d'edificis, mentre que el tercer hauria fugit del lloc dels fets en cotxe

Almenys 14 persones han mort i 14 més han resultat ferides aquest dimecres en un tiroteig en un centre de serveis socials a la ciutat de San Bernardino, al sud de Califòrnia, segons ha confirmat la policia del municipi. Un portaveu d'aquest cos ha informat que els atacants serien tres homes, dos dels quals es creu que encara estan a l'interior del complex d'edificis. El tercer, ha afegit el portaveu, hauria escapat del lloc dels fets en un cotxe negre.

Segons diversos mitjans locals, els individus anirien fortament armats, vestits amb roba militar i armilles antibales. La policia no ha volgut confirmar ni desmentir que es tracti d'un atemptat terrorista.

El centre de serveis socials on ha tingut lloc el tiroteig acull persones amb discapacitat. D iverses televisions nord-americanes mostren imatges de persones evacuades del centre amb els braços enlaire.Es calcula que hi havia unes 700 persones a l'interior.

La policia i els equips SWAT envolten l'edifici, mentre que algunes informacions aparegudes als mitjans nord-americans indiquen que els artificiers de la policia estarien a punt de fer detonar un dispositiu a l'interior del centre.

Ells familiars de les víctimes també han explicat alguns dels detalls de l'atac. El pare d'una de les treballadores del centre, per exemple, ha llegit a la cadena ABC un missatge enviat per la seva filla, que estaria a l'interior de l'edifici tirotejat. "Tiroteig a la feina. Gent morta a trets... Reseu per nosaltres", deia el missatge.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha estat informat del tiroteig, que es produeix tan sols una setmana després que un home armat matés tres persones i en ferís nou en un tiroteig en una clínica a Colorado. A l'octubre, a més, un noi de 20 anys va matar nou persones en una universitat a Oregon, i al juny un jove blanc va matar nou persones negres en una església a Carolina del Sud.

" El nivell de tiroteigs massius en aquest país no és comparable en cap altra part del món", ha lamentat Obama en declaracions a la cadena CBS, on ha fet una crida a l'esforç de demòcrates com republicans perquè es posin a treballar contra aquesta realitat. " Podem fer passos perquè els nord-americans visquin més segurs. Ens hem d'unir en una base bipartidista en tots els nivells de govern", ha afegit Obama, que ha conclòs: "Hauríem unir-nos i actuar de forma bipartidista per fer que això [els tiroteigs] sigui alguna cosa estranya, en lloc d'una cosa normal".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT