Arrosseguen amb una camioneta un alcalde a Mèxic per no haver complert una promesa electoral

La policia ha detingut onze persones arran de l'incident

La policia ha detingut onze persones a la localitat mexicana de les Margaritas, a l'estat de Chiapas, al sud del país, per haver segrestat l'alcalde a la seva oficina, haver-lo lligat a una camioneta amb una corda i haver-lo arrossegat pels carrers del poble per no haver complert suposadament una de les seves promeses electorals. L'alcalde, Jorge Luis Escandón Hernández, ha patit ferides lleus, malgrat la brutalitat de l'acció.

Els agressors es queixaven que l'alcalde no havia complert la promesa electoral d'arreglar una carretera local que passa pel poble. A Mèxic els alcaldes i polítics són sovint el blanc de la violència de grups criminals que es dediquen al tràfic de droga, quan es neguen a col·laborar amb ells. En canvi, són poc habituals els atacs per no haver complert una promesa electoral. L'alcalde agredit ja ha anunciat que denunciaria els agressors per segrest i intent d'assassinat.

Un vídeo filmat per un vianant i difós a Twitter mostra com uns quants homes obliguen l'alcalde a sortir de l'ajuntament i el fan pujar a la part del darrera d'una camioneta.

En unes altres imatges també difoses a les xarxes socials es pot veure com l'alcalde és arrossegat pels carrers del municipi, lligat per les mans a la camioneta.

Unes quantes desenes de policies han hagut d'intervenir per aturar el vehicle i alliberar l'alcalde. Fa quatre mesos, uns individus ja van irrompre a la seva oficina i la van destrossar perquè no l'hi van trobar. Durant les eleccions municipals, el mateix alcalde va ser detingut com a sospitós d'haver assaltat un candidat rival, però va ser alliberat perquè no es van trobar prou proves contra ell.