GUERRA A SÍRIA
Internacional 19/09/2013

Al-Assad diu que necessita més temps i més diners per eliminar l'arsenal químic de què disposa

El president de Síria xifra en uns 740 milions d'euros el cost per desfer-se'n i demana almenys un any per fer-ho

Reuters
1 min

WashingtonEl president de Síria, Baixar al-Assad, xifra en 750 milions d'euros el cost per desfer-se de l'arsenal químic del qual disposa i demana com a mínim un any per portar a terme l'operació. Al-Assad ho ha dit en una entrevista en exclusiva a la cadena nord-americana FOX News. Tanmateix, ha refermat el seu "compromís" per complir l'acord en aquesta línia segellat entre els Estats Units i Rússia la setmana passada

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Crec que és una operació molt complicada, tècnicament. I necessita molts diners, al voltant de mil milions de dòlars −uns 740 milions d'euros−. Alguns [experts] diuen que caldrà un any", ha dit Al-Assad.

"Cal preguntar als experts què significa [destruir l'arsenal químic] ràpidament. Té un calendari específic. Necessita un any, potser una mica més", ha assenyalat.

Aquest termini és superior al que contempla l'acord assolit dissabte a Ginebra entre russos i nord-americans, que estableix que Síria ha d'haver lliurat tot el seu arsenal químic abans del finals de la primera meitat del 2014. Tanmateix, Al-Assad ha assegurat que Síria està "compromesa amb tots els requisits d'aquest acord".

Al-Assad ha admès que "ja no és un secret" que el seu executiu disposa d'armes químiques. Tanmateix, ha tornat a desvincular el règim de l'atac químic a un suburbi de Damasc el 21 d'agost. "Qualsevol pot fabricar gas sarín a casa", ha conclòs Al-Assad.

stats