Barroso diu que "seria molt difícil, si no impossible" que una Escòcia independent entrés a la UE

En una entrevista a la BBC, el president de la Comissió Europea avisa que seria difícil que "tots els estats membres" aprovessin la sol·licitud provinent d'una secessió. Tot i així, assegura que no vol interferir en la decisió dels escocesos

"Seria extremadament difícil, si no impossible, que un nou Estat que surt d'un dels nostres països aconsegueixi l'acord de tots els altres per entrar a la Unió Europea". És l'opinió de l'actual president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, que ha estat entrevistat per la BBC

Barroso recorda en l'entrevista que "en cas que hi hagi un nou país, un nou estat sorgit d'un estat membre actual, aquest nou estat haurà de sol·licitar l'ingrés a la UE" i que "l'adhesió haurà de ser aprovada per tots els altres estats membres." I, "per descomptat que serà extremadament difícil aconseguir l'aprovació de tots els altres.", ha afegit.

I aleshores ha esmentat la posició d'Espanya respecte de Kosovo com a exemple. "Hem vist Espanya s'ha oposat fins i tot el reconeixement de Kosovo, i això seria fins a cert punt un cas similar".

No obstant això, Barroso diu que depèn del poble d'Escòcia decidir el seu futur i que ell no vol interferir en aquest procés.