Bloomberg diu que la consulta catalana va ser un "èxit" i reclama "negociar"

L'agència nord-americana creu que Rajoy "hauria de convocar un referèndum oficial i permetre un debat obert"

L'agència nord-americana Bloomberg publica un editorial sobre el procés català en la qual considera la consulta de diumenge 9 de novembre com "un èxit" i reclama una "negociació". 

Amb el títol "El vot a Catalunya va ser un èxit. Ara, negocieu", els editors del grup consideren que la votació va posar "les bases per a un acord polític sobre quina és la millor solució". 'Bloomberg' considera que el govern espanyol va fer "per primera vegada una elecció encertada" quan va decidir no interferir en la votació de diumenge i no enviar-hi la policia. 

"Amb aquest mateix esperit, el primer ministre Mariano Rajoy hauria ara d' organitzar un referèndum oficial i permetre un debat lliure i obert ", afegeix el prestigiós mitjà econòmic, que considera que la intervenció del ministre de Justícia, Rafael Català, diumenge menystenint la consulta és un exemple precisament de "com no s'ha de respondre" al procés.

'Bloomberg' recomana al govern de Rajoy no seguir endavant amb la investigació i judici als que van participar en la protesta, sinó, per contra, posar-se ràpid a la feina en unes "negociacions sobre l'estatus" de Catalunya que "ha tractat d'evitar fins ara".