Bloqueig d'edificis oficials a la capital ucraïnesa

Un dels líders de l'oposició ha dit que "amplien la seva acció" després d'haver dormit durant una setmana a la plaça de la Independència

Desenes de milers de persones marxen per la capital ucraïnesa amb intenció d'instal·lar nous campaments, aixecar barricades i bloquejar la majoria dels edificis oficials en l'anomenat barri governamental de Kíev.

Al voltant de 2.000 persones, sobretot simpatitzants del partit nacionalista Svoboda, han aixecat barricades en un altre dels principals carrers de la ciutat, pel qual s'accedeix a la seu del govern d'Ucraïna.

Les barricades s'han aixecat a desenes de metres de la seu del govern, atès que aquest i altres edificis governamentals de Kíev estan protegits per més de mil policies, entre ells el cos especial d'antiavalots Berkut.

El líder d'un altre dels partits de l'oposició, Batkivsxina ('Pàtria'), Arseni Iatseniuk, ha exclamat davant centenars de milers de persones reunides a la multitudinària manifestació contra el president ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, que l'oposició "amplia la seva acció" des de la plaça de la Independència, en la qual milers d'opositors pernocten des de fa una setmana, a altres llocs de la ciutat.

Almenys mil efectius antiavalots impedeixen als manifestants l'accés a la seu de la Presidència, mentre efectius de les tropes del ministeri de l'Interior (encarregades de vetllar per l'ordre públic) protegeixen l'edifici de la Rada Suprema (Parlament ucraïnès).