Boko Haram segresta un centenar de nens a Nigèria

Fa quatre mesos de la desaparició de les 200 escolars

Un grup suposadament pertanyent als islamistes de Boko Haram ha  segrestat desenes de nens i homes en una batuda en un poblet remot al nord-est de Nigèria . Segons testimonis, les víctimes van ser carregades en camions .

Els segrestos coincideixen amb la data en què es compleixen quatre mesos del segrest de les 200 escolars de Chibok, que ha provocat una campanya a les xarxes: #bringbackourgirls (torneu-nos les nostres noies).

Diversos testimonis que van fugir després de la batuda de diumenge a Doron Baga , un poble de pescadors a  prop de les ribes del llac Txad , han assegurat que els milicians havien cremat diverses cases i que almenys 97 persones estaven desaparegudes.

" No van deixar els homes o els nens al lloc , només els nens petits , les nenes i les dones" , ha dit Halima Adamu , sanglotant suaument i amb aspecte  esgotat després d'un gir de 180 km d e viatge per carretera a la part posterior d'un camió a la ciutat del nord de Maiduguri .

" Van arribar cridant  ' Akbar' ( Déu és gran ) , disparant esporàdicament . Hi va haver confusió per tot arreu , van començar a amenaçar els nostres homes i nens de disparar-los si no els obeïen i se'ls van endur en els seus vehicles", ha explicat un testimoni.

Boko Haram és un grup islamista que lluita per reinstaurar un califat islàmic medieval a Nigèria, un país religiosament variat, i ataca principalment escoles perquè està en contra del sistema educatiu "occidentalitzat".