Boko Haram segresta 40 nens i joves

En un any la secta islamista nigeriana ha raptat 600 persones a Nigèria

Milicians de Boko Haram van segrestar aquesta setmana almenys 40 joves i nens a la localitat de Malari, a l'estat nord-oriental de Borno, han assegurat avui a EFE veïns que van fugir del municipi després de l'atac dels islamistes.

Borno és, al costat dels estats veïns de Yobe i Adamawa, l'epicentre de l'activitat de Boko Haram, les accions terroristes s'han cobrat en els últims cinc anys més de 13.000 vides.

"No van disparar ni atacar a ningú. Ens van demanar [als homes] que ens reuníssim davant de l'ajuntament i van començar a predicar", va dir sobre l'incident, ocorregut el dimecres, un dels veïns, que es va identificar com Garba.

"Quan van acabar de predicar, van obligar a uns 40 joves, d'entre 10 i 23 anys que anessin amb ells", ha afegit el testimoni, que, com altres residents a Malari, va aconseguir escapar a la capital de Borno, Maiduguri.

Només el 2014, Boko Haram va segrestar 592 persones, la major part d'elles en l'estat de Borno, segons un recompte publicat pel diari de major circulació de Nigèria, 'The Punch'.

Aquesta xifra inclou les gairebé 300 nenes raptades l'abril passat a la localitat de Chibok (Borno), en un episodi que va provocar indignació a tot el món i va desencadenar una vasta campanya internacional per exigir el seu alliberament.

Més continguts de