British Airways espera operar els vols des de Londres d'aquest diumenge però els retards continuen

La companyia treballa per restablir els serveis mentre augmenten les queixes per pèrdues d'equipatges

El caos que va provocar aquest dissabte la caiguda del sistema informàtic de British Airways als aeroports londinencs de Heathrow i Gatwick –i que va afectar passatgers arreu del món– continua. La companyia ha assegurat aquest diumenge que treballa per restablir "gairebé tots els serveis", mentre augmenten les queixes de passatgers que han perdut les  maletes.

En un comunicat, l'aerolínia explica que espera operar "un servei quasi normal a Gatwick i recuperar la majoria de serveis des de Heathrow", i per evitar les aglomeracions de gent i les llargues cues que es van formar aquest dissabte als aeroports, demana als clients que no hi vagin si la sortida del seu vol no ha estat confirmada.

"Lamentem profundament l'enorme trastorn causat als clients aquest dissabte i entenem que l'experiència ha sigut frustrant", diu el comunicat, que afegeix que estan fent reemborsaments i noves reserves per a pròxims vols per als passatgers que no han pogut volar. 

Un error informàtic suposadament provocat per un problema de subministrament elèctric –això diu l'aerolínia– va fer caure el sistema operatiu de British Airways a escala global: van haver de cancel·lar tots els seus vols des de Londres i això va causar el caos a aeroports de tot el món, entre ells els de Barajas i el Prat, on es van anul·lar en total sis vols. 

A Gatwick, al sud de Londres, les pantalles informatives mostraven aquest diumenge alguns vols preparats per sortir, mentre que a Heathrow, a l'oest de la capital, encara assenyalaven cancel·lacions. Un portaveu d'aquest últim aeroport ha assegurat que hi haurà "retards i més vols suspesos aquest diumenge" i l'aerolínia ho justifica dient que com a conseqüència de la fallida "els avions i les tripulacions estan fora de posició a tot el món". 

Mentre passa tot això, les xarxes socials s'omplen de queixes de passatgers que han quedat atrapats o a qui han perdut l'equipatge. Entre ells, el músic Charles Trippy, baixista del grup de rock dels EUA We The Kings, a qui han perdut el baix que ha de menester per tocar en un festival de música aquest mateix diumenge. 

Un altre afectat és  Terry Page, de 28 anys, que va volar aquest dissabte des de Heathrow fins a Texas i quan l'avió va aterrar es va trobar que ell i 50 passatgers més no tenien maletes i que British Airways els deia que no sabia on eren.