Cadena perpètua per als autors de l'assassinat d'un soldat al centre de Londres

Michael Adebolajo i Michael Adebowale, de 29 i 22 anys, van apunyalar el soldat Lee Rigby a plena llum del dia

Michael Adebolajo i Michael Adebowale, els dos assassins que van matar el soldat anglès Lee Rigby al mig d'un carrer de Londres i a plena llum del dia, han estat condemnats a cadena perpètua. En presència de la família del soldat mort, el jutge del tribunal penal de Old Bailey Nigel Sweeney ha imposat una pena no revisable per a Adebolajo, mentre que la d' Adebowale podrà ser revisada quan hagi complert 45 anys de presó.

Els fets es van produir el 22 de maig del 2013 i els autors del crim van justificar la seva acció davant les càmeres de nombrosos testimonis assegurant que es tractava d'un acte en defensa de l'islam.

Adebolajo y Adebowale, de 29 i 22 anys, britànics d'origen nigerià convertits a l'islam, van negar els càrrecs durant el judici amb l'argument d'haver actuat com a "soldats d'Al·là en la guerra santa".

Els condemnats, després d'atropellar i apunyalar el soldat amb ganivets de carnisseria, van atacar els policies que havien acudit al lloc dels fets. La defensa va al·legar que pretenien immolar-se per provocar la reacció policial i acabar l'operació de guerra santa i esdevenir així "màrtirs".

El jurat els va absoldre d'intent d'homicidi al policia perquè l'arma que duien en el moment d'atacar-lo estava descarregada.