Cameron diu que un 'Brexit' amenaçaria la pau i l'estabilitat a Europa

El primer ministre britànic alerta de les conseqüències de votar a favor de la sortida del Regne Unit de la UE en el camp de la seguretat

El primer ministre britànic, David Cameron, ha alertat aquest dilluns que un eventual 'Brexit', la sortida del Regne Unit de la UE, posaria en risc “la pau i l’estabilitat” a Europa.

Acabat el cicle electoral de les autonòmiques i municipals al Regne Unit, la campanya pel referèndum sobre la UE previst per al 23 de juny s’ha encès aquest dilluns.

En un discurs a favor de mantenir el Regne Unit a la UE, Cameron ha assegurat que la construcció europea, amb el seu país a dins, ha contribuït a la unitat dels països i el 'Brexit' faria que la pau i l’estabilitat que han marcat la història europea els últims decennis es posés en risc.

“¿Podem estar tan segurs que la pau i l’estabilitat del nostre continent estan garantits sense cap mena de dubte? ¿Val la pena córrer aquest risc?”, s'ha preguntat el primer ministre.

Cameron ha afirmat que el destí del Regne Unit sempre ha estat vinculat a Europa i ha assenyalat que el seu país ha lamentat "girar l'esquena" al continent en el passat, ja que la UE "ha ajudat a reconciliar" països i mantenir la pau.

Per la seva banda, l'excap dels serveis britànics d'espionatge MI6, John Sawers, ha alertat també que l'opció d'abandonar la UE faria "menys segur" aquest país, en unes declaracions a la BBC.