POLÍTICA

Cameron demana als escocesos que "es quedin" al Regne Unit

A nou mesos del referèndum sobre la independència d'Escòcia, el primer ministre britànic ha fet servir el missatge de Cap d'Any per instar els escocesos a rebutjar la independència a les urnes

El primer ministre britànic, David Cameron, ha fet servir el seu missatge de Cap d'Any per demanar als escocesos que "es quedin" dins el Regne Unit. Quan falten nou mesos per al referèndum sobre la independència que se celebrarà a Escòcia, el 'premier' britànic ha subratllat que el resultat de la votació "importa a tots" els britànics.

"Volem que us quedeu", ha dit Cameron, que ha ressaltat la importància del plebiscit escocès. "Aquest any, deixem que el missatge vagi des d'Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord fins a tots els escocesos. Volem que us quedeu", ha insistit Cameron.

Un vot per sempre

Cameron ha subratllat que el plebiscit sobre la independència d'Escòcia "no és només un vot per als propers anys, sinó també un vot que podria canviar per sempre el nostre país". En el seu missatge de Cap d'Any, el primer ministre escocès, Alex Salmnod, va fer clara campanya per a la independència en presentar-la com la garantia que Escòcia serà el millor país del món per a les famílies.