Capturen el gàngster francès que va escapar-se de la presó amb helicòpter

S'havia convertit en el fugitiu més buscat del país i no era el primer cop que aconseguia fugir

Rédoine Faïd, el gàngster francès que al juliol es va escapar de la presó utilitzant un helicòpter i es va convertir en el fugitiu més buscat del país, ha sigut capturat, tal com han anunciat aquest dimecres fonts de la policia de França. Faïd, que estava acusat de diversos robatoris armats, ha sigut arrestat al nord de París suposadament amb el seu germà i dos homes més.

El ministre de Justícia francès, Nicole Belloubet, ho ha confirmat: "L'empresonarem en un centre d'alta seguretat, on el vigilarem encara de més a prop", ha apuntat a l'emissora de ràdio Europe 1.

El lladre va aconseguir escapar-se d'una presó propera a París l'1 de juliol: amb l'ajuda de tres còmplices armats i encaputxats, que van irrompre a la sala de visites, va aconseguir esquivar els controls de seguretat. Després el van portar fins a l'helicòpter, aparcat al pati penitenciari i pilotat per un instructor de vol professional que havia sigut segrestat.

Des de llavors, les autoritats franceses havien marcat la seva captura com un dels grans objectius de la seguretat nacional.

Amant de les pel·lícules de gàngsters 

Faïd, de 46 anys, ja era conegut a França abans d'aquest episodi. Ell mateix es definia com un "atracador professional", i fins i tot havia escrit un llibre, sota el títol de 'Braquer' [Atracador], que havia promocionat en diverses entrevistes de televisió i de ràdio. El primer cop que el van detenir va ser el 1998, després de protagonitzar un robatori armat.

Aquest estiu, abans de fugir de la presó, acabava de ser condemnat a 25 anys per un atracament el 2010 en què va morir una policia de 26 anys. També havia sigut condemnat a 18 anys més per un assalt a un furgó blindat, una de les seves especialitats.

A més, el 2013 ja havia aconseguit escapar-se d'un altre centre penitenciari: va fugir d'una presó de Lilla després de segrestar diverses persones i rebentar cinc portes amb explosius.

Segons havia expressat en diverses ocasions, és un fan de les pel·lícules de gàngsters, i havia explicat que gràcies a elles havia après com dur a terme els robatoris i atracaments. I, segurament, també les fugides.