Declaren culpable Chelsea Manning de violar les normes de la presó

Els oficials de la penitenciaria han confiscat llibres i revistes considerats prohibits

Chelsea Manning, la soldat condemnada a 35 any de presó per filtrar documents classificats a Wikileaks, ha sigut declarada culpable aquest dimecres de violar les normes de la penitenciaria militar i se li ha prohibit durant tres setmanes gaudir de les activitats de lleure. Ella mateixa ho ha anunciat al seu compte de Twitter.

L'exanalista d'Intel·ligència nord-americana s'enfrontava a una pena de confinament indefinit, que finalment ha estat desestimada, per tinència de llibres i revistes prohibits, falta de respecte per tirar menjar a terra i per mal ús de medicines, després de descobrir a la seva cel·la un tub de pasta de dents caducat.

Algunes de les publicacions escrites que s'han confiscat de la cel·la són el llibre 'Jo sóc la Malala', de l'activista pakistanesa Malala Yousafzai, un numero de la revista LGTB 'Out Magazine' i un exemplar de 'Vanity Fair' amb l'esportista Caitlyn Jenner, nascuda home i vivint com una dona actualment. El pres també ha penjat a les xarxes socials una llista amb tots els llibres i revistes decomissats.

Manning, que va néixer home però s'identifica a ella mateixa com a dona, no podrà fer servir el gimnàs, ni la biblioteca, ni gaudir del pati de la presó. "La condemna ridícula a la Chelsea no la silenciarà", ha explicat la seva advocada, Nancy Hollander. "Lluitarem encara més activament per revocar tots els càrrecs", ha afegit.

Chelsea Manning va ser condemnada el 2013 per entregar més de 700.000 documents, vídeos, telegrames diplomàtics i informes de guerra al portal web Wikileaks, la qual cosa es va convertir en la filtració més gran de documents classificats en la història dels Estats Units.

Més continguts de