Dimiteix en bloc el govern de transició de la República Centreafricana

Michel Djotodia, que havia accedit al poder després d'un cop d'estat, no ha pogut restablir la seguretat al país

El president interí de la República Centrafricana, Michel Djotodia, i tot el seu govern de transició, han signat aquest divendres la dimissió durant la cimera de la Comunitat Econòmica dels Estats d'Àfrica Central (CEEAC), que s'ha reunit a N'Djamena, la capital del Txad, per tractar la situació de violència que viu el país, segons ha informat el rotatiu txadià 'Al Wihda' . Els líders del Consell Nacional de Transició (CNT) del país, equivalent a un parlament provisional, s'han desplaçat a N'Djamena a petició de la CEEAC per escollir un nou cap d'estat.

Djotodia va accedir al poder el març passat després d'un cop d'estat al capdavant del grup rebel de confessió musulmana Séléka i la comunitat internacional li exigia la dimissió per no haver pogut restablir l'ordre i la seguretat al país. El president del Txad, Idriss Deby, ha reconegut que "la transició no ha funcionat de la manera que desitjàvem". El president del CNT, Alexandre Ferdinand, col·laborador de Djotodia, hauria de dirigir ara el país provisionalment fins que s'elegeixi un nou president.  

El país viu una situació d'inestabilitat des del derrocament del president François Bozize, que es va exiliar després del cop d'estat del març. Les milícies cristianes Antibalaka, fidels a Bozize, van desencadenar la violència amb atacs a la capital, Bangui, el passat 5 de desembre. Des de llavors s'han comptabilitzat centenars de morts.L'ONU va autoritzar una intervenció militar francesa per restablir l'ordre i evitar les massacres entre les dues comunitats enfrontades.