Dos terços dels habitants de Lugansk han fugit per la guerra

El conflicte a Ucraïna de l'est deixa uns 800.000 desplaçats i refugiats

Dos terços dels 400.000 residents de Lugansk han fugit de la capital de l'est d'Ucraïna, arran de la guerra, segons ha informat avui el comandament de les milícies separatistes pro-russes, que controlen la ciutat des de fa mesos .

" De la ciutat pràcticament no queda res : la meitat dels edificis ha estat destruïda o danyada , no hi ha llum ni aigua potable" , va dir a l' agència russa Interfax un portaveu de l'estat major de les milícies pro-russes que combaten amb les tropes ucraïneses per el control de Lugansk . Segons les autoritats ucraïneses , des de dimarts els carrers del centre de Lugansk són escenari de aferrissats combats entre els dos bàndols.

La ciutat , capital de la regió ucraïnesa homònima , és la segona plaça forta més important de les milícies separatistes , i la seva caiguda sota el control de les tropes ucraïneses suposaria una important , si no decisiva , derrota per als prorrussos .

El comandament de les tropes ucraïneses que participen en les operacions contra les milícies prorusses ha informat avui a la seva pàgina de Facebook que les forces governamentals " continuen l'ofensiva , i que" l'enemic sofreix grans baixes " .

Gairebé 800.000 ucraïnesos han arribat a Rússia des de l'esclat del conflicte armat a l'est del seu país , dels quals prop de 100.000 han demanat refugi , ha informat avui la sotsdirectora del Servei Federal de Migració ( FMS , per les sigles en rus ) de Rússia , Yekaterina Yegorova .

Des de l'1 d' abril d'aquest any , més de 780.000 ciutadans ucraïnesos han entrat a Rússia , "la majoria dels quals es troba a les regions russes frontereres amb Ucraïna" , va dir Yegorova en unes declaracions a l' agència russa Interfax .

D'aquests , són ja " 99.364 persones les que han demanat l'estatus de refugiat o refugi temporal" , va dir la funcionària .

Yegorova admetre que les regions frontereres russes "no estan en condicions d'acollir a tota la gent que arriba des d'Ucraïna " i per aquest motiu, els desplaçats seran enviats a d'altres territoris russos .