La policia difon el vídeo de l'agressió al diputat ultradretà alemany que desmenteix la seva versió

AfD havia dit que uns antifeixistes l'havien colpejat amb un bastó de fusta fins a deixar-lo inconscient

La policia de Bremen ha difós el vídeo de l'agressió que va patir la setmana passada Frank Magnitz, diputat de l'ultradretana Alternativa per a Alemanya (AfD) al Bundestag. Les imatges de les càmeres de seguretat contradiuen la versió del diputat, de 66 anys, que va afirmar que un grup d'antifeixistes el van colpejar fins a tirar-lo a terra i li van pegar amb una biga de fusta fins a deixar-lo inconscient. En un comunicat el partit va parlar fins i tot d'"intent d'assassinat".

Al vídeo es veu com tres persones ataquen Magnitz, que cau a terra, i com després els assaltants fugen. Segons la fiscalia les ferides se les va produir en la caiguda. La policia ha demanat la col·laboració ciutadana per identificar els autors.

Després de nombroses entrevistes amb la premsa al mateix hospital, amb la cara ensangonada i en cadira de rodes, el diputat reconeix ara que podria haver sigut víctima d'un robatori. L'atac va ser condemnat de manera unànime per tot l'espectre polític alemany. Alternativa per a Alemanya en va fer responsables els antifeixistes, els socialdemòcrates i els "terroristes d'esquerres".