Enfrontaments entre policia i immigrants a l'illa grega de Kos

Els agents han colpejat amb porres i han ruixat amb extintors centenars de persones per intentar dissoldre les baralles que s'han produït a les llargues cues per obtenir documentació i poder viatjar a la Grècia continental

La policia i un grup de sensepapers s'han enfrontat aquest dimarts a l’illa grega de Kos, on milers d’immigrants esperen per registrar-se i obtenir els documents de viatge. Els agents han colpejat amb porres i han ruixat amb extintors centenars d’aquestes persones per intentar dissoldre les baralles que hi ha hagut entre elles, en un estadi de futbol habilitat per entregar la documentació.

Durant la llarga espera, alguns immigrants s'han desmaiat per l’aglomeració i les altes temperatures i d'altres han cridat en protesta per la falta de menjar, les males condicions higièniques i d’allotjament i la dificultat per obtenir els documents que els permetin sortir del país. En les últimes setmanes un gran nombre de sensepapers han arribat a les turístiques illes del mar Egeu, on acampen a l’espera de poder arribar a la Grècia continental i continuar el viatge fins al centre d’Europa. Segons l’ACNUR, aquest 2015 han arribat a tot Grècia 124.000 immigrants sense papers.

Més continguts de