REGNE UNIT

Envien un paquet explosiu a la Universitat de Glasgow

La Universitat de Glasgow i la seu central del Banc Nacional d’Escòcia (RBS) a Edimburg van haver de ser evacuades ahir per l’aparició de paquets sospitosos al correu de les dues institucions. En el primer cas, el paquet contenia un petit explosiu que va ser detonat per la policia de manera controlada, mentre que en el cas del banc es va tractar finalment d’una falsa alarma. Les dues noves alertes es produïen just l’endemà que arribessin tres paquets amb petits dispositius explosius casolans als aeroports de Heathrow i Londron City Airport i a l’estació de tren de Waterloo.

La policia va explicar que el paquet explosiu enviat a la Universitat de Glasgow “no es va obrir i ningú no va resultar ferit”, ja que es va fer explotar de manera controlada. El campus principal del centre va ser evacuat i es van suspendre les classes durant tota la jornada com a mesura de precaució. Després d’unes hores tancades, les autoritats del centre van anunciar que es reobrien parcialment les instal·lacions tot i que la sala del correu quedaria tancada. També van habilitar un punt d’objectes perduts perquè els estudiants poguessin recollir-hi totes les pertinences que havien hagut de deixar als edificis del centre quan van ser evacuats de manera accelerada. Quan es va reobrir, el centre només va informar que segons la policia escocesa “l’incident havia quedat tancat”.

Un incident similar es va registrar a la seu de l’RBS a Edimburg, que va ser desallotjada per consell de les autoritats policials davant l’existència d’un paquet sospitós trobat a la sala de correus de la companyia. Finalment, l’episodi es va confirmar com una falsa alarma.