Publicitat
Publicitat

Afganistan

Guerra

El president afganès confirma que els Estats Units mantenen converses amb els talibans

Es tracta de la primera confirmació oficial per part d'un alt càrrec sobre els contactes entre l'administració dels Estats Units i la insurgència talibana

El president de l'Afganistan ha assegurat avui que els Estats Units han iniciat converses amb els talibans. Hamid Karzai és el més alt responsable que fins ara ha confirmat oficialment aquests contactes a un alt nivell, que ja fa temps que se sospita que existeixen. “Les negociacions amb els talibans han començat. Aquestes converses s'estan duent a terme de forma positiva”, ha dit en una roda de premsa avui a Kabul.

La Secretària d'Estat Hillary Clinton havia demanat als talibans que prenguessin distància d'Al-Qaida, que renunciessin a la violència i que reconeguessin les autoritats afganeses actuals, encapçalades pel govern de Karzai. Fa unes setmanes, el Secretari de Defensa Robert Gates també va assegurar que la pressió militar sobre els talibans podria implicar “oportunitats reals” per a futures negociacions de pau amb els caps de la insurgència talibana.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT