Síria
Internacional 29/05/2012

Expulsió internacional i en cadena d'ambaixadors sirians

La matança divendres d'un centenar de persones a al-Haula ha desencadenat finalment el trencament de les relacions diplomàtiques amb Damasc per part de diversos països. Els principals països occidentals ja han anunciat la decisió

Agències
1 min

El Caire / BeirutL'escalada de la crisi a Síria ha dut França, Alemanya, Espanya, Austràlia, Itàlia, Holanda, el Regne Unit, el Canada, els Estats Units i Bulgària a trencar relacions diplomàtiques amb el govern de Baixar al-Assad i han expulsat els ambaixadors sirians.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president francès, François Hollande, ha estat el primer en fer el pas. El seu ministre d'exteriors, Laurent Fabius, ha afirmat en una entrevista a 'Le Monde': "Baixar al-Assad és l'assassí del seu poble. Ha d'abandonar el poder. Com més aviat, millor". Hollande ha convocat a posteriori una reunió de l'agrupació de països anomenats "Amics de Síria".

Una decisió coordinada

L'expulsió dels ambaixadors sirians arriba poc després de la matança de la ciutat d'al-Haula, on van morir 108 persones, inclosos 49 nens, segons l'ONU.

Fonts diplomàtiques italianes han avançat que les expulsions són una decisió coordinada entre els governs de diversos països de l'Unió Europea.

stats