LÍBIA
Internacional 28/02/2011

Forces navals americanes es posicionen a Líbia

Estats Units es posiciona militarment per augmentar la presió contra Gaddafi. Diuen que l'acció militar és una opció, però els analistes veuen poc probable que envaeixin el país

Redacció
1 min

BarcelonaEstats Units es posiciona militarment als voltants de Líbia augmentant la pressió sobre Gaddafi. Els Estats Units diuen que l'acció militar és una opció, tot i que els analistes diuen que és molt poc probable que es llancin a una invasió per terra o per aire, degut a la inestabilitat de la situació. El Pentàgon no ha donat detalls dels moviments de les forces però el seu anunci pot ser un senyal a Gaddafi. "Tenim planificadors treballant en plans de contingència i estem reposicionant les forces per poder actuar amb flexibilitat un cop s'hagin pres les decisions", diu el coronel David Lapan, el portaveu del Pentàgon. No està clar quins vaixells té al Mediterrani, però se sap que hi ha dos portaavions al Mar Aràbic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els Estats Units es troben en converses amb els aliats sobre la conveniència de crear una zona d'exclusió aèria. Això evitaria que Gaddafi pogués atacar als rebels amb avions de combat o helicòpters. Avions del govern han bombardejat dos dipòsits d'armes a la zona controlada dels rebels, però fonts del departament de seguretat diuen que no està clar que el paper de les forces aèries líbies hagin estat gaire importants.

stats