Hollande apel·la a la "unitat" per fer front a la "barbàrie" terrorista

El president francès diu que la policia i la justícia estaran a "l'alçada" amb els terroristes

El president francès ha reclamat la "unitat" de tots els francesos per fer front a l'atac contra la revista 'Charlie Hebdo' que ha provocat la mort de 12 persones aquest matí, un gest que ha qualificat de "barbàrie". En una breu declaració institucional des del Palau presidencial François Hollande ha anunciat tres dies de dol i la convocatòria extraordinària que demà farà per reunir les dues cambres legislatives i els partits amb representació.

Per a Hollande, aquesta imatge de la unitat és "la gran força" del país. "La República és la democràcia, es el pluralisme, la idea de justícia i pau", ha assegurat en la breu declaració. "La llibertat sempre serà més forta que la barbàrie", ha insistit.

El president ha assegurat que totes les forces de seguretat reforçaran la seva presència per "protegir els serveis públics i els llocs on hi hagi una amenaça".

Hollande ha afirmat que França ha de respondre "a l'alçada" de la gravetat de l'atac. Primer, ha dit, per "trobar" els autors materials que en la seva fugida han matat dos policies i han ferit una conductora, i després "per portar-los davant dels tribunals per jutjar-los amb severitat". 

"Res ens pot dividir", ha assegurat Hollande, que ha convidat tots els francesos ha concentrar-se demà dijous a les 12 del migdia davant dels edificis públics per "fer un acte de recolliment". "Tots junts és la nostra força i hi guanyarem. Res farà que ens dobleguem".

El president ha acabat la breu al·locució amb un "Visca la república i visca França".