Hong Kong retira part de les barricades dels manifestants pro-democràcia

Els estudiants han respectat de forma pacífica la retirada de barricades i han cooperat amb les autoritats

Hong Kong ha netejat part de la zona de protestes al centre de la ciutat, que ha estat ocupada pels manifestants pro-democràcia des de fa gairebé dos mesos. Els estudiants han respectat de forma pacífica la retirada de les barricades al districte d'Admiralty, complint amb un mandat judicial. Alguns, fins i tot han ajudat a retirar les tanques, dient que preferien quedar-se-les per a utilitzar-les en altres zones de la protesta.

L'ordre judicial cobreix només l'accés a l'edifici de l'empresa xinesa Citic a Admiralty, prop dels edificis del govern de Hong Kong. La resolució judicial ha arribat després d'una demanda dels propietaris de l'edifici. No s'estén, però, a l'avinguda principal d'Admiralty, encara ocupada pels protestants, ni a les altres zones secundàries.

"Procedirem segons el principi de la pau i la no-violència", ha dit Joshua Wong, cap d'Escolaritat, un dels dos grups estudiantils que lideren les protestes. "Si netegen la zona de l'aparcament ho acceptarem. Si netegen altres àrees, serà decepcionant", ha afegit.

Les protestes s'apaguen

Els protestants reclamen més democràcia a Hong Kong, i demanen llistes obertes per a les properes eleccions de 2017. De moment, Pequín ha dit que permetria la votació, però només amb candidats preseleccionats. En els moments àlgids de les protestes, s'havia arribat a reunir més de 100.000 manifestants, però actualment només en són centenars i el suport públic ha disminuït.

No se sap, de moment quan les autoritats esperen netejar la zona principal de la protesta a Admiralty, i les zones secundàries a Mongkok i Causeway Bay. Els propietaris de taxis i minibusos han guanyat una ordre judicial per a retirar les barricades a l'àrea de Mongkok, i les companyies d'autobusos han demanat també que es netegi l'avinguda principal d'Admiralty.