Internacional 12/03/2013

El 99,8% dels habitants de les Malvines voten a favor de quedar-se al Regne Unit

Amb una participació del 92%, només 3 dels 1.649 residents cridats a les urnes s'hi han pronunciat en contra

Acn
1 min

BarcelonaEl 99,8% dels habitants de les Malvines ha votat a favor de continuar com a colònia britànica després del referèndum del darrer cap de setmana. Així, dels 1.649 habitants de les illes nascuts a les Malvines i residents a llarg termini registrats per votar, només tres ho han fet en contra, amb una participació del 92%.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Segurament deu ser el missatge més fort que podem enviar al món", ha afirmat Roger Evans, un dels vuit membres electes de l'Assemblea Legislativa a les Illes Malvines.

Per la seva part, l'Argentina continua reclamant la sobirania de les illes, ha posat en dubte la legitimitat de la consulta i cita resolucions de les Nacions Unides que demanen a Londres que s'assegui a negociar.

Els polítics locals esperen que ara l'aclaparador resultat de la consulta els ajudi a tenir el suport exterior, com per exemple el dels Estats Units, que fins ara ha mantingut una posició neutral sobre aquesta qüestió.

La presidenta argentina, Cristina Fernández, ha augmentat la pressió sobre el Regne Unit perquè negociï la sobirania de les illes, però Londres s'hi nega, excepte si els habitants de les illes demanessin diàleg. La majoria de països llatinoamericans han expressat el seu suport a l'Argentina.

stats