Infàncies robades per l'Estat Islàmic

Els adolescents expliquen per què es deixen captar pels jihadistes

Es fa dir Abbu Hattab. Amb només 13 anys, es passa les hores mirant vídeos de temàtica jihadista i somia a unir-se a l'Estat Islàmic. És siri però viu a Turquia, i es va radicalitzar fa un any, quan va unir-se al grup jihadista Sham al-Islam, impulsat per la seva mare. Explica a la BBC que els executats per l'Estat Islàmic són "agents americans, i els hem de decapitar tal com Al·là va dir a l'Alcorà".

És un dels milers de nens que es deixen endur per l'encís de l'Estat Islàmic, que ha desplegat un gran dispositiu propagandístic per atraure els més petits. És la manera d'assegurar-se el suport i la militància durant molts anys més.

Els informes de l'ONU confirmen que el reclutament és normalment voluntari, però, en alguns casos, forçat. En vídeos penjats a internet, alguns tan explícits com "cadells de l'Estat Islàmic", encoratgen els menors a unir-se a les seves files.

Aquest reclutament també funciona en altres organitzacions terroristes islàmiques, segons els informes de Human Rights Watch, que denuncien la utilització de nens en atacs suïcides o com a franctiradors.  

Ho deixen tot amb la promesa del paradís

Aquest dimecres la policia va detenir una noia holandesa de 16 anys a la frontera entre Hongria i Sèrbia, enxampant-la en plena ruta cap a Síria, on pretenia unir-se al grup jihadista. La menor, d'origen marroquí i passaport holandès, visitava regularment les pàgines web de reclutament i propaganda de l'Estat Islàmic, segons el Centre Antiterrorista d'Hongria (TEK).  

No és l'única jove que, tenint passaport europeu, intenta unir-se a l'Estat Islàmic. Noies de 14 o 15 anys viatgen a Síria per a casar-se amb jihadistes i unir-se a les comunitats terroristes, o fins i tot prendre les armes. La majoria, reclutades a través de les xarxes socials.

Quan el periodista de la BBC pregunta a Abbu Hattab per què no gaudeix de la infància, li contesta que no vol sortir amb els amics, perquè "Al·là ens ha ordenat treballar i lluitar per a la propera vida, el paradís". Està disposat a morir per defensar la religió. "D'aquí a poc temps Occident haurà acabat", afirma. 

Més continguts de