Austràlia

Ja s'han registrat 23 morts i 200.000 damnificats

Les inundacions a Brisbane obliguen a evacuar milers de persones i la situació ha d'empitjorar

La tercera ciutat del país està greument afectada pel desbordament d'un riu. Els meteoròlegs alerten que el nivell de l'aigua continuarà pujant

Milers de persones han hagut de ser evacuades aquesta nit a Brisbane, la tercera ciutat d'Austràlia, després que el nivell del riu arribés als 4,5 metres d'alçada i que moltes cases quedessin submergides. Els meteoròlegs alerten que l'aigua pujarà com a mínim un metre més entre avui i demà.

La situació es va poder controlar preveient el volum d'aigua que s'alliberaria d'un pantà proper, però els residents s'estant preparant per quan les coses empitjorin protegint les cases amb sacs de sorra, acumulant aliments i traslladant-se a refugis o les cases de familiars situades en les zones més altes. Es preveu que les riuades afectin unes 20.000 vivendes i 3.500 negocis.

En tot el país ja s'han registrat 23 morts des de novembre i s'acumulen uns 200.000 damnificats pels aiguats i l'alerta per inundacions s'ha estès al conjunt d'Austràlia, excepte al territori de la capital federal, Canberra. Es tracta de les pitjors riuades en els darrers 50 anys.