Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

Israel tanca la rampa d'accés a l'Esplanada de les Mesquites de Jerusalem per als no musulmans

L'Ajuntament al·lega problemes de seguretat amb l'estructura. La passarel·la comunica el lloc sagrat musulmà amb el mur de les lamentacions

La policia israeliana ha tancat aquest dilluns la rampa que dóna accés a l'Esplanada de les Mesquites per als no musulmans, incloent-hi els turistes i les forces de seguretat israelianes. El tancament es basa en "motius de seguretat dels visitants" i ha estat ordenat per l'Ajuntament.

El 8 de desembre l'Ajuntament va anunciar la mesura, que podria donar lloc a protestes al món àrab i musulmà, per als quals l'Esplanada té un gran component simbòlic. El gest és especialment polèmic a Jordània, país que té l'autoritat religiosa sobre el lloc. En un comunicat, la policia assegura que l'indret sagrat "continua obert" als fidels musulmans.

La comunicació de l'Ajuntament es basa en l'informe d'un enginyer que diu que la rampa de la porta dels Magrebins no és segura i que és feta de material inflamable. La rampa, de fusta, condueix de l'Esplanada de les Mesquites, tercer lloc sagrat de l'islam, al mur de les lamentacions, principal centre de pelegrinatge del judaisme. La rampa es va construir el 2004 com una solució provisional després de l'esfondrament del passatge.


Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT